ŠRKMoslavac 5 mŠportski rukometni klub Moslavac Popovača u subotu je održao 10. godišnju skupštinu.

„Kroz 2016. godinu kroz klub djelovalo je 80-ak djece, aktivnih rukometašica i rukometaša. Ekipe su bile raspoređene u generacijama od 1998. godišta do najmlađih športaša 2011. godišta. Trenirali i natjecali su se u sedam ekipa, četiri muške i tri ženske u raznim kategorijama natjecanja u državnim i međužupanijskim ligama u rukometu te mini rukometu i super mini rukometu. Trenerski dvojac čine trener Igor Gajski i Matija Vincar, s tim da je trener Igor Gajski kroz 2016. godinu vodio ekipe kadeta 1998. godište i mlađe te kadetkinje 2002. godište i mlađe, a kasnije kroz sezonu 2016./17. preuzeo je mlađe kadete generacije 2002. godište i mlađe djevojčice i dječake, dok je trener Matija Vincar vodio mlađe ekipe 2006. i 2008. godište.
U sezoni 2015./2016. možemo izdvojiti uspjeh mlađih kadetkinja (djevojčica 2002./2003. godišta) plasmanom na završnicu državnog prvenstva Hrvatske te osvajanje 10. mjesta, što je ujedno i najbolji rezultat kluba ikad ostvaren. Ta generacija se i u sezoni 2016./17. bori za plasman na završnicu te trenutno drži sredinu ljestvice. Osim sudjelovanja na natjecanjima, uspješno je održan još jedan turnir u mini rukometu povodom obilježavanja Dana Grada Popovače, a isti je u planu i ove godine s posebnim naglaskom na obilježavanje 10. godišnjice postojanja kluba.
Od nužnih sredstava i opreme, što uz pomoć donacija, što vlastitim sredstvima, nabavili smo opremu i rekvizite za treniranje (koordinacijske ljestve, medicinke, označivače prostora....), 20-tak komada lopti različitih veličina i kategorija, semafor za potrebe organizacije tradicionalnog turnira u mini rukometu i računalo i printer za vođenje administrativnih obaveza prilikom organizacije domaćinstava. Osim opreme i sportskih rekvizita, nabavili smo i nove komplete dresova za dječake generacija 2002. godište i mlađi te djevojčice generacija 2002. godište i mlađe i generacija 2006. godište i mlađe" – stoji u izvješću predsjednika o radu udruge za 2016. godinu.

ŠRKMoslavac 1 1

Sjednicu su, osim članova, sportašica i sportaša, svojim dolaskom uveličali i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, koji je naglasio kako s ponosom prati uspjehe naših sportaša i sportašica, predstavnica Turističke zajednice Grada Popovače Ivana Marušić te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Popovače Željko Kasik, uručivši tako ovom prigodom priznanje ŠRK Moslavac Popovača povodom 10 godina rada i djelovanja kluba.

Također, priznanja je uručio i predsjednik Udruge Vladimir Kocet, a povodom 10 godina rada i to za doprinos razvoja rukometnog sporta u gradu, doprinos radu ŠRK Moslavac Popovača i unapređenju kvalitete života malih sportaša Grada Popovače gradonačelniku, predsjedniku sportske zajednice, Turističkoj zajednici, kao i OŠ Popovača.

„U ime Udruge zahvaljujemo predstavnicima Grada Popovače, gradonačelniku Josipu Miškoviću i svim njegovim suradnicima na dosadašnjoj potpori te svim gradskim vijećnicima na podršci našem radu u korist djece. Također, zahvaljujemo i predsjedniku Željku Kasiku i tajniku Ivici Keseru ispred Zajednice sportskih Udruga Grada Popovače. Uvjereni smo da će svi i dalje prepoznati značaj ovog kluba i sporta koji pridonosi popularnosti našeg Grada i zajednice diljem Hrvatske. Također, posebne zahvale idu i svim donatorima i sponzorima, jer znamo koliko su teška vremena za poduzetništvo i kako se svi bore za svaku kunu kako bi preživjeli i baš zato nam pomoć naših dragih donatora i sponzora itekako puno znači, a mi ćemo i kao Uprava i kao sportski kolektiv nastojati opravdati uložena sredstva za razvoj jednog zdravog sportskog kolektiva, gdje se „gine" uz puno znoja na svakom natjecanju. I na kraju zahvaljujemo naravno i svim volonterima kluba (zapisničarima, mjeriteljima vremena, liječnicima), te naravno roditeljima, koji su ipak najveća podrška i svojim malim sportašima i radu kluba" – poručili su iz Udruge.

Nakon službenog djela skupštine uslijedilo je ugodno druženje članova i gostiju uz prigodnu zakusku.