snk moslavac mNa ovogodišnjoj skupštini Nogometnog kluba Moslavac Popovača, rad u protekloj godini ocijenjen je uspješnim.


Predsjednica Kluba Nataša Tutić podsjetila je kako je Moslavac u 2016. godini u natjecanje ušao sa šest ekipa, a trenutno broji 130 registriranih igrača. „Svaka sekcija uz stručno vodstvo licenciranog trenera odrađivala je tri do četiri treninga tjedno, kako na travnatoj podlozi tako i u zatvorenoj sportskoj dvorani, a natjecanja su se odvijala tijekom vikenda. Uprava Kluba je uz pomoć donatora osigurala sportsku opremu i odjeću, te osigurala svakoj kategoriji mlađih uzrasta hranu i osvježavajuće piće pri odlasku na gostujuće utakmice. Tijekom protekle godine pogon Prstića, Limača i Pionira sudjelovao je na mnogobrojnim turnirima u okolnim gradovima i općinama postignuvši kvalitetne rezultate "- rekla je predsjednica Tutić te naglasila kako je SNK Moslavac uspio postaviti kompletnu rasvjetu na glavnom nogometnom terenu čime su stvoreni preduvjeti za održavanje treninga noću. Postavljanjem zaštitne mreže prema Jelenki, uređeno je i pomoćno igralište, a niz aktivnosti je uz potporu Grada Popovače provedeno i na pokretanju inicijative za glavni projekt i ishođenje građevinske dozvole za natkrivanje tribine odnosno za izgradnju svlačionice SNK Moslavac.
„Kupnjom traktora i kosilice osigurali smo kvalitetniju i bržu košnju travnatog dijela sportskog parka Moslavac. U suradnji sa Gradom i gradskom Turističkom zajednicom spješno smo proveli i dva nova projekta- Turnir prstića koji je okupio 12 ekipa, te noćni turnir pod nazivom 'U srcu Moslavine' za ekipe seniora i veterana koji je također polučio odlične rezultate"- istaknula je predsjednica Nataša Tutić. Kako je zaključila, SNK Moslavac zadovoljan je financijskom podrškom Grada odnosno Zajednice športskih udruga, a pored ostalih aktivnosti obuhvaćenih Planom rada za iduću godinu ističe se preasfaltiranje malog igrališta u sklopu Sportskog parka.

Treneri svake pojedine ekipe podnijeli su skupštini svoje izvješće o radu u protekloj godini, a bila je ovo prilika i da Klub uruči prigodne zahvalnice svim ustanovama, tvrtkama i pojedincima koji su podržavali njihov rad u 2016.

snk moslavac1
Pozdravljajući okupljene poseban ponos iznimno uspješnim radom sa mladima izrazio je gradonačelnik Josip Mišković. „Grad Popovača posljednjih nekoliko godina za podršku radu sportskih klubova na ovom području izdvaja preko 800.000 kuna na godišnjoj razini, a pored ovih sredstava značajna su i dodatna ulaganja u sportske objekte. Prije svega to se odnosi na sportsku dvoranu čija će izgradnja, vjerujem, uskoro biti dovršena čime će se snažno unaprijediti pretpostavke za daljnji razvoj sporta na ovom području"- naglasio je gradonačelnik Mišković.
Čestitke na uspješnom radu SNK Moslavac na ovogodišnjoj su skupštini uputili i predstavnici susjednih nogometnih klubova, predsjednik Nogometnog saveza SMŽ Davor Ivić, predsjednik Nogometnog središta Kutina Mirko Letić, predsjednik popovačke Zajednice sportskih udruga Željko Kasik.