srk moslavac dv mRukometni klub ŠRK Moslavac Popovača bio je u posjetu Dječjem vrtiću Popovača, kako kod svojih najmlađih članova, tako i budućih.

Uz veselo druženje i igru, te upoznavanje sa osnovama rukometa, predstavnici kluba iskoristili su priliku da Dječjem vrtiću Popovača uruče prigodne darove, društvene igre, koje je klub dobio prilikom sudjelovanja na Božićnom turniru u Samoboru.
"Svim sportovima zajednička je disciplina koja sa sobom donosi red i rad, te ujedno uči dijete i o pravilom ponašanju, tako da svaki sport osim fizičkih, uči i odgojnim mjerama. Bavljenje sportom od najranije dobi isto tako potiče razvoj motorike kod djece, a trenirajući rukomet djeca razvijaju koordinaciju, brzinu, agilnost i preciznost.
Sport osim očuvanja zdravlja, te stvaranja radnih i obrambenih sposobnosti ima i značajnu društvenu ulogu. Ta uloga je prvenstveno usmjerena na odgojno obrazovne vrijednosti. Značajan je utjecaj sporta na formiranje osobnosti. On omogućava djeci da razviju svoje humane kvalitete i promiče autentične ljudske vrijednosti. Odgoj za ljubav, život i zajedništvo prevenira egoistično zatvaranje u sama sebe i predstavlja snažnu prepreku širenja droge, alkohola i kriminala koji su u današnje vrijeme vrlo rašireni. Odabirom timskog sporta, kao što je i rukomet, dijete će naučiti kako se zalagati i truditi, te ujedno kako raditi u timu i kako se podrediti zadanom zadatku u zamjenu za kolektivni uspjeh"- poručuju iz ŠRK Moslavac.

srk moslavac dv 1
Ovom prilikom Klub poziva djecu rođenu 2006. godišta i mlađe da se priključe radu rukometnog kluba ŠRK Moslavac, kako bi zajedno prolazili sve one lijepe i zdrave trenutke, koje ti bavljenje sportom pruža.

srk moslavac dv2