som2017 mŠportsko- robolovno društvo 'Som' Popovača održalo je redovno godišnju skupštinu na kojoj je rad udruge u protekloj godini ocijenjen uspješnim.

Predsjednik Ivan Tihomir Tušek naglasio je kako je ribočuvarska kontrola izlazila na teren sukladno potrebama i mogućnostima plaćanja, a delegati Društva aktivno su sudjelovali u radu Športsko- ribolovnog saveza Sisačko- moslavačke županije kao i gradskoj Zajednici športskih udruga.

„Izrađen je Plan gospodarenja za 2017. godinu te potvrđen od strane resornog Ministarstva. Članovi Društva bili su aktivni u održavanju jezera, a dovršeno je i uređenje natjecateljske staze na Obževu. Jezero smo poribljavali tri puta sa ukupno 400kg šarana i 200kg amura. ŠRD 'Som' bilo je aktivno i u obilježavanju svih važnijih praznika te smo organizirali nekoliko natjecanja, ono u povodu Dana Grada, Memorijal Slavko Ilčić 'Ćiro' kao i natjecanje u blinkanju 'Spin Kup'“- rekao je predsjednik ŠRD 'Som' koje je prošle godine proslavilo i 60. obljetnicu djelovanja udruge.

Kada je riječ o natecanjima, ribolovci ŠRD 'Som' lani su nastupili na ukupno 16 natjecanja. U županijskoj ligi kadetska ekipa zauzela je 4. mjesto, dok su seniori sezonu završili na 6. mjestu, a najbolji pojedinac bio je Tomislav Studen. Među ostalim uspješno odrađenim aktivnostima, Upravni odbor podsjetio je kako je ŠRD 'Som' pokrenuo i školu ribolova za najmlađe uzraste što je rezultairalo snažnim odazivom i značajnim povećanjem broja članova kadeta. Istaknuta je i odlična suradnja s ostalim udrugama na području Grada Popovače te izražena zahvala za podršku Gradu i Zajednici športskih udruga.

Čestitke na dosadašnjim rezultatima kao i želju za uspješnim radom i u ovog godini, članovima Športsko- ribolovnog društva 'Som' na ovogodišnjoj su skupštini izrazili predstavnica gradske Turističke zajednice Ivana Marušić te predsjednik Zajednice športskih udruga Željko Kasik.