štuka mŠportsko ribolovna udruga "Štuka" Osekovo u subotu je održala godišnju skupštinu na kojoj je izvješće o radu u prošloj godini podnio Marijan Lončarević, predsjednik udruge.

„U prvom dijelu 2016. godine svi natjecatelji su održali pripreme za Županijsku ligu u lovu ribe na plovak. Naša ekipa nastupila je na svih šest kola sa zadovoljavajućim rezultatima. Osim tog natjecanja, sudjelovali smo i na natjecanju koje se održava povodom Dana Grada, kao i na prijateljskom natjecanju u Majuru. Pohvaliti se možemo i izvješćem ribarskih inspektora, kao i inspektora zaštite prirode koji nisu naišli na nikakve nepravilnosti u radu ove udruge. Prošle godine smo ponovo oživjeli manifestaciju 'Susreti na rijeci Lonji-2016' u suradnji s Gradom, Turističkom zajednicom Grada, Zajednicom sportskih udruga, Županijom, kao i ostalim aktivnim udrugama na području Osekova i okolnih mjesta. Kako naša ribarska kućica na Prevalovu ne bi bila srušena, u dogovoru s gradonačelnikom Miškovićem, pokrenut je postupak za legalizaciju iste. Također, krajem godine u HRŠS u Zagrebu razdužili smo stare dozvole i zadužili nove, a kupili smo i nešto pribora i opreme za natjecanje" – istaknuo je predsjednik Lončarević.

štuka 2
Tijekom 2017. godine udruga ima plan natjecati se u Županijskoj ligi, urediti i održavati ribolovna jezera Gaj, kao i ribičku kuću Prevalovo, organizirati manifestaciju 'Susreti na rijeci Lonji-2017', kao i nastaviti dobru suradnju s lokalnim udrugama i Javnom ustanovom PP Lonjsko polje.
Rad udruge pohvalila je predstavnica Turističke zajednice Grada Popovače Ivana Marušić, kao i predsjednik MO Osekovo Roman Rosavec i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Popovače Željko Kasik.

štuka 1