budimski mU petak, 23.12.2016. godine na plivalištu Mladost u Zagrebu održan je tradicionalni Miting rekorda kao zadnje plivačko natjecanje u godini.

Na natjecanju su uz plivače iz Hrvatske nastupili i natjecatelji iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Štafeta plivačkog kluba Medveščak 4x50 slobodno, u sastavu Nikola Miljenić, Borna Jukić, Nikola Obrovac i Josip Budimski postavila je novi juniorski rekord Hrvatske s vremenom 1:30:68. Tim rezultatom srušen je rekord koji je 2002. godine postavila štafeta u sastavu Alexei Puninski, Mario Delač, Slaven Vukobrat i Matej Tomas.
Josip je zbog nastavka školovanja nakon završene srednje škole promijenio klub (PK Sisak) te je sada član PK Medveščak od sezone 2016/2017., u kojem nastavlja sa svojim svakodnevnim treninzima. Istovremeno studira na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, odsjek Biologija, smjer Znanosti o okolišu. Postavljanje državnog rekorda u štafeti kruna je napornog, dugotrajnog i ustrajnog rada tijekom posljednjih 12 godina te Josipu predstavlja veliki poticaj za daljnje treniranje i napredovanje u sportskim i fakultetskim obavezama.