lopta mPRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 1.KOLO
Već u prvom kolu jedna šestica i to u Topuskom, koju su popili Slavonci iz Rajića čudno ali istinito, a poznato je da su dečki iz Topuskog uvjek jaki domaćin.

Drugi imenjak, onaj iz Velike Ludine, stradao je u predgrađu glavnog grada Županije od Frankopana čiji su nogometaši tri puta vadili loptu iz vlastite mreže. U najjačoj utakmici prvoga kola Banovac je kod kuće minimalno dobio solidne goste iz Budaševa. Pera i njegovi nisu se proslavili u Starom Grabovcu kao domaćini izgubivši s dva razlike od Metalca. Moslavci su u Popovači odigrali bez zgoditaka s Mladosti iz Petrinje tim najnepopularnijim rezultatom u nogometu. Lekenik dosada primjer u svemu ostao je u prijelaznom roku bez ponajboljih igrača i kod kuće izgubio od TŠK-a. U Šartovcu je novajlija u ligi glatko slavio protiv momčadi Zrinskog iz Odre.Utakmica Radnik- Voloder nije igrana. Rezultati prvog kola: Sloga-Metalac 0:2,Moslavac-Mladost 0:0,Šartovac-Zrinski 2:0,Lekenik-TŠK 0:2,Frankopan-Sokol L 3:0,Topusko-Sokol R 6:1 i Banovac-BSK 1:0.Poredak nakon 1.kola,Topusko,Frankopan,Metalac,TŠK,Šartovac i Banovac po 3,Moslavac i Mladost po 1,Radnik,Voloder,BSK,Lekenik,Sloga,Zrinski,Sokol L i Sokol R bez bodova.U 2 kolu 3 i 4 rujna 2016.u 17.00 sati igraju(subota)Metalac-BSK,Sokol L-Topusko,TŠK-Frankopan i Mladost-Šartovac,a u nedjelju Voloder-Banovac,Sokol R-Radnik,Zrinski-Lekenik i Sloga-Moslavac.

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 1.KOLO
Dobra igra Vatrogasca novajlije u ligi protiv Jasenovca rezultirala je sa osam zgoditaka u mreži gostiju,ako je od Vatrogasca malo je previše.Podovi su kod kuće muku mučili i jedva svladali dobre goste iz Međurića.Drugi novajlija u ligi Sunjski je kod kuće slavio protiv Kutinske Lokomotive,a treći novajlija Una-Mladost iz H.Dubice poražen je Kraljevoj od Starog Grada.Osekovčani su u Hrastovici došli na svoje i već u prvom kolu u gostima uzeli bodove.Derby prvoga kola odigran je u Pešćenici između domaćina i Zelenog Brijega nakon velike borbe po veoma vrućem i sparnom vremenu slavili su domaći zgoditkom kojeg je u 40 minuti postigao Ivica Balinčić,utakmicu je više nego dobro sudio Dean Sučević iz Petrinje.Utakmica Slavonac-Croatia je odgođena zbog Lipovljanskih susreta.Rezultati prvoga kola,Vatrogasac-Jasenovac 8:0,Podovi-Metalac 4:3,Sunjski-Lokomotiva 4:2,Sloga-Dinamo 1:3,Stari Grad-Una-Mladost 3:1 i Pešćenica-Zeleni Brijeg 1:0.
Poredak nakon prvoga kola: Vatrogasac,Sunjski,Dinamo,Stari Grad,Podovi i Pešćenica po 3,Slavonac,Croatia,Metalac,Zeleni Brijeg,Lokomotiva,Sloga,Una-Mladost i Jasenovac bez bodova.U drugom kolu 3 i 4 rujna 2016.s početkom u 17.00 sati igraju(subota)Una-Mladost-Pešćenica i Vatrogasac-Podovi,a u nedjelju Jasenovac-Croatia,Zeleni Brijeg-Slavonac,Dinamo-Stari Grad,Lokomotiva-Sloga i Metalac-Sunjski.

TREĆA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA KUTINA 1.KOLO
Derby prvoga kola odigran je u Repušnici gdje su se domaćinu suprostavili dečki iz Jelenske,utakmica je obilovala mnoštvom zgoditaka na obje strane da bi na kraju bilo egal po četiri zgoditka u mreži domaćih i gostiju.Bivši županijski prvoligaš Mladost ugostio je dečke iz Ilove zabivši im je četiri laka komada i otpratio ih kući.Gubci su na svom Peradarstvu Ekonomiku zabili petardu,isto kao i Moslavina DG svojim suparnicima iz Selišta.Dinamo je u Jamaricama slavio protiv Sloge,a Naftaplin je u Stružcu slavio protiv drugog imenjaka iz Kutine minimalnim rezultatom.Strijelac je bio slobodan jer je njegov suparnik iz Brinjana otkazao natjecanje do daljnjega.Rezultati prvoga kola,Naftaplin-Dinamo Kt 2:1,Mladost R-Jelengrad 4:4,M.Gubec-Ekonomik 5:2,Moslavina DG-Selište 5:2,Mladost GG-Garić 4:0 i Dinamo J-Sloga 3:1.POredak nakon prvoga kola,Mladost GG,M.Gubec,Moslavina DG,Dinamo J i Naftaplin po tri,Jelengrad i Mladost R po 1,Strijelac,Garić,Ekonomik,Selište,Sloga i Dinamo bez bodova.U drugom kolu 4 rujna 2016 godine u 17.00 sati igraju,Dinamo KT-Sloga,Garić-Strijelac,Selište-Mladost GG,Ekonomik-Moslavina DG i Jelengrad-Matija Gubec,te u subotu 3.rujna Naftaplin-Mladost R.Slobodan je Dinamo J. (I.Pasanec)