lopta m1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 26. KOLO
Odigrano je kompletno kolo unatoč raskvašenim i veoma klizavim i mokrim terenima za igru, igrači su morali uložiti ogromne napore kako bi odigrali svoje utakmice, ali su u tome i uspjeli.

Dvije pobjede gostiju i tri neodlučena rezultata značajke su ovoga kola. U Majuru je BSK lako svladao dobre domaćine, a Banovac je kao gost u Lipovljanima zabio osmicu i ostao u mrtvoj trci za treće mjesto s dečkima iz Topuskog. U Starom Grabovcu prvak Lekenik je uzeo samo bod ali nije ugrozio svoj položaj na prvoj poziciji. Frankopan je slavio protiv mlađeg Sokola onoga iz Rajića s četiri razlike za ostanak na devetom mjestu. Metalac je na svom stadionu odigrao samo egal s Grofovima koji ovoga proljeća igraju dobro pa se šepure na šestom mjestu. U Odri dva kandidata za seobu Zrinski i Sokol podijelili plijen. Topusko je zgoditcima braće Krmpotić svladalo Voloder za ostanak na četvrtom mjestu, a Moslavci su bili slobodni. Rezultati 26. kola: Radnik-BSK 1:3, Slavonac-Banovac 0:8, Frankopan-Sokol R 4:0, Topusko-Voloder 2:0, Sloga-Lekenik 1:1, Metalac-TŠK 1:1, i Zrinski-Sokol L 1:1. Poredak na ljestvici nakon 26. kola: Lekenik 66, BSK 56, Banovac i Topusko 47, Metalac 39, TŠK 37, Sloga 36, Moslavac 33,Frankopan 30, Sokol i Radnik 26, Voloder, Sokol L i Zrinski 24, Mladost GG 22 i Slavonac 5 bodova. U 27. kolu koje se igra 21. i 22. svibnja s početkom u 17.30 sati igraju(subota)Topusko-Moslavac, Sokol L-Metalac, TŠK-Sloga, Lekenik-Frankopan i Banovac-Radnik, a u (nedjelju) Voloder-Zrinski i Sokol-Slavonac, BSK je slobodan.
2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 22. KOLO
U II-ŽNL odgođene su tri utakmice zbog poznatih razloga lošeg gotovo nemogućeg terena za igru, pa će Povjerenik lige Josip Borić odrediti nove termine kako bi se utakmice odigrale na vrijeme i sukladno PONN-a. U Rujevcu domaćin je slavio protiv dobrih gostiju iz Međurića, ali prema saznanjima bila je to pirova pobjeda, jer su gosti uložili žalbu zbog nepravilnog nastupa jednog domaćeg igrača, pa će se o pobjedniku raspraviti za zelenim stolom. Lokomotiva je u Bročicama uzela sve slabom domaćinu koji se je već pomirio sa ispadanjem iz lige. Mladost je kod kuće fasovala sedmicu od Pešćenice, a Podovi su svojim gostima iz Hrastovice zabili devet pa su trenutno na čelnoj poziciji prvenstvene ljestvice s bodom ispred Šartovca, bolje ikad nego nikad. Utakmice Dinamo-Jasenovac, Stari Grad-Croatia i Šartovac-Zeleni Brijeg su odgođene iz naprijed navedenih razloga. Rezultati 22. kola: Strug-Lokomotiva 1:2, PPG Rujevac-Metalac 4:2(žalba), Mladost-Pešćenica 2:7 i Podovi-Sloga 9:0. Poredak na ljestvici nakon nekompletnog 22. kola: Podovi 55, Šartovac 54, Pešćenica 42, Zeleni brijeg 41, Lokomotiva 35, Metalac 34, Stari Grad 31, Croatia 29, PPG Rujevac 25, Sloga 21, Dinamo 20, Jasenovac 17, Mladost R 16 i Strug 8 bodova. U 23. kolu 22. svibnja 2016. godine u 17.30 sati igraju: Šartovac-Strug, Zeleni Brijeg-Stari Grad, Croatia-Podovi, Sloga-Mladost, Pešćenica-Dinamo i Jasenovac-Metalac, a 21. svibnja u isto vrijeme igraju PPG Rujevac-Lokomotiva.
3. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA KUTINA 23. KOLO
U Banovoj Jaruzi Strijelac je svoju utakmice protiv Jelengrada odgodio zbog vode na terenu za igru, ostale utakmice su na sreću odigrane. Kutinski Dinamo je kod kuće visoko sa sedam razlike pobijedio Ekonomik, a njegov imenjak iz Jamarica je kao gost slavio glatko s dva razlike u Stružcu. Vatrogasac je još jednom bio uspješan i dvadesetom pobjedom u dvadeset kola svladao Mandićeve momke iz Selišta. U Brinjanima podijele plijena M. Gubec je uzeo samo bod domaćinu, a Garić je na svom Oklunku svladao dečke iz Potoka. Rezultati 22. kola: Dinamo Kt-Ekonomik 7:1, Naftaplin-Dinamo J 0:2, Vatrogasac-Selište 5:1, Brinjani-M.Gubec 2:2, Garić-Sloga 2:0, Strijelac-Ekonomik odgođeno, a Moslavina DG je bila slobodna. Poredak nakon 22. kola : Vatrogasac 60, Dinamo Kt 43, Jelengrad 42, M.Gubec 35, Moslavina DG 34, Strijelac 30, Dinamo J 28, Naftaplin i Ekonomik 22, Selište 21, Sloga 20, Garić 14 i Brinjani 7 bodova. U 23 .kolu 22. svibnja 2016. godine u 17.30 sati igraju, Sloga-Brinjani, Selište-Strijelac, Jelengrad-Naftaplin, Dinamo J-Dinamo KT, Ekonomik-Moslavina DG, a u subotu u isto vrijeme igraju M.Gubec-Vatrogasac a Garić je slobodan.

(I. Pasanec)