lopta m1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 23. KOLO
Lekenik je u Derby susretu kola ponizio goste iz Topuskog koji ovoga proljeća igraju zaista dobro, zabivši im devet komada, a počasni pogodak za goste postigao je njihov ponajbolji igrač Ivica Krmpotić u 78. minuti.

Topolovčani su na svom parku Grofova tri puta poentirali protiv voloderskih žutih, koji su bili veoma oslabljeni ne igranjem svog kapetana i najboljeg igrača Darija Dajčara.
Tratinčica je u subotu bila zavijena u crno, a krivci za crninu bili su gradski dečki iz Moslavca koji su nadigrali domaće sokolove i uzeli im bodove, a očevidci kažu da su u jednom trenutku pomogle gostima i dvije lopte koje su se istovremeno pojavile na terenu za igru. Banovac je nakon nekoliko sušnih kola osvojio bodove prebrodivši krizu koja ih je pratila, pa je tako suparnik Metalac ostao bez bodova. Iznenađenje kola je pobjeda Zrinskog u Rajiću koji je eto nadjačao domaće zgoditkom razlike i uzeo bodove koji su mu neophodni za opstanak u ligi. U Budaševu ništa novoga jer nije bilo zgoditaka, a gosti iz Jazavice odnose bod kao kuća. Radnici su u svom Majuru nakon vodstva od 4:1 protiv Slavonca lako osvojili bodove jer je utakmica prekinuta, gosti su nakon povrede nekoliko igrača na terenu ostali sa šest igrača pa je sudac odsvirao kraj. Rezultati odigranih utakmica 23. kola: Lekenik-Topusko 9-1, Sokol L-Moslavac 2-4, TŠK-Voloder 3:0, Sokol-Zrinski 1:2, Banovac-Metalac 2:1, BSK-Sloga Maris 0:0 i Radnik-Slavonac 4:1 prekid. Poredak nakon 23. kola: Lekenik 61, BSK 50, Banovac i Topusko 40, Metalac 35, TŠK 32, Sloga Maris 31, Moslavac i Frankopan 27, Sokol R i Radnik 26, Voloder 24, Mladost GG i Zrinski 22, Sokol L 20 i Slavonac 5 bodova. U 24. kolu koje se igra 1. svibnja 2016. s početkom u 17.00 sati igraju: Moslavac-Radnik, Frankopan-BSK, Sloga Maris Banovac, Metalac-Sokol R, Zrinski-Lekenik, Topusko-TŠK i Voloder-Sokol L, Slavonac je slobodan.

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 19. KOLO
Croatia je posljednjem Strugu podarila pola tuceta, a Lokomotiva Mladosti iz Repušnice petardu. U Hrastovici minimalan poraz Zelenog Brijega koji je slovio kao favorit. Jasenovac je slavio u sudaru sa Starim Gradom kod kuće, a u Međuriću domaćin i Dinamo iz Osekova podijelili plijen. Drugoplasirani Podovi su u Rujevcu pobijedili gimnazijalce s dva razlike. Šlag na tortu 19. kola je poraz Šartovca u Pešćenici, pa se prvenstvo malo zakompliciralo i postalo interesantnije, jer su Podovi na samo pet bodova zaostatka. Rezultati 19. kola: Croatia-Strug 6:1, Sloga-Zeleni Brijeg 1:0, Pešćenica-Šartovac 3:1, Jasenovac-Stari Grad 4:1, PPG Rujevac-Podovi 2:4, Lokomotiva-Mladost 5:0 i Metalac-Dinamo 1:1. Poredak nakon 19. kola: Šartovac 51, Podovi 46, Pešćenica 36, Zeleni Brijeg 35, Metalac 30, Lokomotiva i Stari Grad 28, Croatia 26, PPG Rujevac 22, Sloga 21, Dinamo 20, Jasenovac 17, Mladost r 9 i Strug 8 bodova. U dvadesetom kolu koje se igra 1. svibnja 2016. godine u 17.00 sati sastaju se: Strug-Metalac, Dinamo-Lokomotiva, Mladost R-PPG Rujevac, Podovi-Jasenovac, Stari Grad-Pešćenica, Šartovac-Sloga i Zeleni Brijeg-Croatia.

3.ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA KUTINA 19. KOLO
Devetnaesto kolo bilo je veoma efikasno postignuto je na šest utakmica 42 zgoditka što je 7. po utakmici bravo strijelci. U Jelenskoj su Medo i društvo devet puta zatresli mrežu dečkima iz Ilove za nove bodove i samo ih bod dijeli od drugoplasiranog Dinama iz Kutine. Jamarićani su šest puta zabili protiv Brinjana, a Moslavina je dečkima iz Banove zabila sedam komada. Kutinčani su na jedvite jade minimalno dobili Naftaplin i tako zadržali drugu poziciju na tablici. Selištani pak što se više bliži kraj prvenstva igraju sve bolje ovaj su puta stradali dečki iz Potoka primivši pet komada. U Vlahiničkoj još jedna rutinska pobjeda Labe i društva iz Husaina a sve pod dirigentskom palicom Zole koji je postigao 4 i mlađahnog Kiša koji je postigao 2 zgoditka, te s pravom već sad misle na II-ŽNL. Rezultati 19. kola: Selište-Sloga 5:0, Jelengrad-Garić 9:3, Dinamo J-Brinjani 6:0, Ekonomik-Vatrogasac 1:6, Moslavina DG-Strijelac 7:2 i Dinamo KT-Naftaplin 2:1, slobodan je bio M. Gubec. Poredak nakon 19. kola: Vatrogasac 51, Dinamo Kt 40, Jelengrad 39, Moslavina DG 31, M. Gubac 28, Strijelac 27, Dinamo J i Ekonomik 22, Sloga 20, Naftaplin 16, Selište 15, Garić 11 i Brinjani 6 bodova. U dvadesetom kolu 1. svibnja 2016. s početkom u 17.00 sati igraju: Naftaplin-Moslavina Dg, Strijelac-Ekonomik, Vatrogasac-Dinamo J, Brinjani-Jelengrad, Garić-Selište i Sloga-M. Gubec slobodan je Dinamo iz Kutine.

(I. Pasanec)