srk moslavac mProteklog vikenda održana je godišnja skupština Športskog rukometnog kluba „MOSLAVAC" Popovača.


Klub trenutno broji 80-ak djece, aktivnih rukometašica i rukometaša, u generacijama od 1998. godišta i mlađih. Treniraju i natječu se u šest ekipa, četiri muške (1998. i mlađi, 2002. i mlađi te mini rukomet 2005. i 2006. i mlađi) i dvije ženske ekipe (2002. i mlađe djevojčice te mini rukomet 2006. i mlađe), u raznim kategorijama natjecanja u državnim i međužupanijskim ligama u rukometu te mini rukometu i super mini rukometu.
„Bitna novina je da smo u novu sezonu 2015./2016. krenuli s novim trenerom Igorom Gajskim, koji ima dugogodišnje trenersko iskustvo te je preuzeo treniranje muške i ženske ekipe u državnim i međužupanijskim natjecanjima, ali i novom trenericom Petrom Mošnička, koja od ove jeseni trenira mlađe generacije. U sezoni 2014./2015. možemo izdvojiti uspjeh mlađih kadetkinja (djevojčica 2000./2001. godišta) plasmanom na završnicu državnog prvenstva Hrvatske"- istaknuo je predsjednik Kluba Vladimir Kocet u okviru svog osvrta na rad u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

srk moslavac6

srk moslavac1
Djevojčice 2002./2003. od jeseni 2014. godine igraju paralelno državnu ligu regije sjever i MŽL, gdje su dva kola prije kraja osigurale plasman na završnicu državnog prvenstva, a i u ovom trenutku imaju ponovo velike izglede za plasman na završnicu državnog prvenstva, jer se trenutno nalaze pri samom vrhu 1. državne lige regije sjever, iza Podravke, Lonie i Darde, te u MŽL drže također solidno 10. mjesto od 23 ekipe.srk moslavac2
Mlađi kadeti, dječaci 2000./2001. godište igrali su 2. hrvatsku mlađe kadetsku rukometnu ligu – središte. „Nakon što se ekipa kompletirala sredinom sezone, iz utakmice u utakmicu ostvarivali su sve bolje rezultate te se borili za sredinu ljestvice. Kako su se pred kraj sezone ekipi na treninzima priključili bivši članovi generacije 1998./1999., odlučeno je da će se u novu sezonu u natjecanje ići upravo s tom generacijom, a dječaci 2000./2001. uspješno su se priključili starijoj ekipi. Na taj način, dobili smo jednu brojčano stabilnu ekipu, nekih 15-tak igrača, što je solidan broj na kojem se može graditi i perspektiva buduće seniorske momčadi. Trenutno dječaci drže sredinu ljestvice, bore se za 4. mjesto, što je odličan rezultat"- naglasio je Kocet te dodao da su dječaci 2002. godišta i mlađi igrali 2. hrvatsku rukometnu ligu dječaci „A", ne baš s najboljim rezultatima, prvenstveno zbog nestalnosti i malobrojnosti ekipe, a s obzirom da nije bilo moguće formirati ekipu za natjecanje uprava kluba u suradnji s trenerima odlučila je preskočiti službena natjecanja.

srk moslavac3
Najmlađi sportaši i sportašice ŠRK Moslavac, generacije 2006. godište i mlađi, odigrali su nekoliko turnira u super mini rukometu, gdje se igralo bez bodovanja, a djevojčice su bile uvjerljivo nadmoćne u sve tri odigrane utakmice.

srk moslavac4
Govoreći o aktivnostima Kluba, među ostalim je istaknuta uspješna organizacija tradicionalnog turnira u mini rukometu u kategorijama dječaci 2004. godište i mlađi te djevojčice 2005. godište i mlađe u mjesecu lipnju u okviru programa obilježavanja Dana Grada. Osim službenog, natjecateljskog dijela, odigrano je i niz egzibicijskih utakmica. Kako je zaključeno, turnir je, uz veliku pomoć TZ Grada Popovače i Zajednice sportskih udruga Grada Popovače, članova uprave i brojnih volontera, odrađen s velikim uspjehom i puno dobrih emocija.
U sklopu projekta „Sport svima i sport za svakkoga – jednake mogućnosti za svako dijete", zajednički pokrenutog od Zaklade „Hrvatska za djecu" i HRS, popovački rukometaši kandidirali su troje djece te dobili 3 kompleta pomučnih trenirki, 3 kompleta sportskih hlačica i majica, te 3 kožne lopte veličine 1.

Kada je riječ o natjecateljskim planovima, ŠRK Moslavac Popovača ima namjeru i dalje se natjecati u sezoni 2016./2017., a kroz sudjelovanje na niz takmičenja definiranih prema kategorijama i uzrastima.

srk moslavac8

U ime Uprave Kluba predsjednik Vladimir Kocet zahvalio je na snažnoj podršci gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Josipom Miškovićem, Zajednici sportskih udruga Grada Popovače te svim donatorima, sponzorima, volonterima i roditeljima.
Pozdravljajući skupštinu gradonačelnik Josip Mišković čestitao je Klubu na kvalitetnom radu i zahvalio na njihovim snažnim naporima koje ulažu u razvoj i promociju sporta na ovom području. Grad Popovača, istaknuo je, i dalje će u okviru mogućnosti podržavati njihove aktivnosti te činiti sve kako bi se, u što je moguće skorijem roku, osigurali adekvatni prostorni uvjeti u smislu uređenja novoizgrađene sportske dvorane. Skupštini su nazočili i predsjednik Zajednice sportskih udruga Željko Kasik te tajnik Ivica Keser.