som mPredstavljan program rada za 2016. godinu na godišnjoj skupštini Športskog ribolovnog društva „Som" Popovača.


Tijekom 2015. godine društvo je aktivno sudjelovalo u radu sa Zajednicom športskih udruga Grada Popovača, Športskim ribolovnim savezom SMŽ i Gradom Popovača kao i sa ostalim ribolovnim društvima ovog kraja. Iako još ne broje planirani broj članova, primjećen je porast u prodaji dnevnih karata s čime je društvo izuzetno zadovoljno. Sudjelovali su na 16 natjecanja gdje su se seniori pokazali kao najbolji u 1. Županijskoj ligi dok je Tomislav Studen osvojio 3. mjesto u kategoriji pojedinačnog natjecanja. Kao novitet u društvu pojavila se kategorija spin robolova za što će se tijekom 2016. organizirati prvo natjecanje na Bolničkom jezeru.

som 1

U plan rada za ovu godinu društvo je uvrstilo nastavak uređenja postojeće nadstrešnice na Bolničkom jezeru, kao i nabavku potrebne opreme za sudjelovanje na županijskim i državnim natjecanjima. Planiraju se i tradicionalna sudjelovanja u događajima koje obilježava Grad Popovača poput Memorijala Slavko Ilćić -Ćiro povodom Dana Grada. Također se planiraju dodatne aktivnosti radi obilježavanja 60 godina od osnivanja Športskog ribolovnog društva „Som" u Popovači.

„Zadovoljan sam radom društva i njenih članova tijekom prošle godine, izlascima na natjecanja ali i suradnjom sa svim nadležnim institucijama i udrugama. I ove godine nastojat ćemo uvoditi promjene kako bi privukli nove članove ali i motivirali postojeće članove na aktivno sudjelovanje u svim planiranim projektima i događanjima ŠRD-a „Som". Prema izvještajima nadzornog i upravnog odbora društvo je ispunilo očekivan plan rada za prošlu godinu te se među planovima za 2016. može navesti razvijanje postojeće suradnje sa susjednim ribolovnim društvima, poput dogovora o reciprocitetu s ribolovnim društvom iz Velike Ludine"-izjavio je predsjednik društva Tihomir Tušek.

som 5
Nakon pozdravnih riječi gostiju, uručene su prigodne nagrade za uspješnu suradnju ZŠU Grada Popovače koju je preuzeo predsjednik društva Željko Kasik i Gradu Popovači koju je u ime gradonačelnika Josipa Miškovića preuzeo njegov zamjenik Dragan Šarčević.

som 3