mosl mJučer se igrao 4. krug MŽL te su djevojčice generacije 2002. godište i mlađe putovale u Karlovac.

"No, ovaj puta niti Sv. Nikola nije našoj ekipi mogao puno pomoći, jer prvenstveno ni same sebi nisu htjele pomoći. Na terenu je izgledalo kao da uopće nisu tamo, niti su bile zainteresirane za utakmice. Prvu utakmicu igrale su protiv domaće ekipe RŠK Karlovac te izgubile na kraju rezultatom 13:11. Previše statičnosti u igri, a pogotovo u napadu, previše tehničkih pogrešaka te premalo uopće pokušaja da se napadne, rezultirale su tim rezultatom. Objektivno, ekipa Karlovca nije bolja od naših cura, no pokazale su više volje i želje za pobjedom. Naše djevojke su se probudile tek pred kraj utakmice, no bilo je prekasno da se sustigne preveliki zaostatak. Rezultat niti ne otkriva pravo stanje kako je to izgledalo danas u prvoj utakmici na terenu.
Drugu utakmicu djevojčice su igrale protiv objektivno jače ekipe, ekipe RK Garešnice, koja također u posljednje vrijeme ne igra na nivou koji se od njih očekuje. Za razliku od prve utakmice, naše su djevojčice puno agilnije i odlučnije ušle u utakmicu te cijelo poluvrijeme držale gol – dva prednosti. No, treba priznati da i ponajbolja igračica RK Garešnice nije igrala gotovo cijelo poluvrijeme, jer je „grijala" klupu zbog nesportskog ponašanja prema ekipi i treneru. Na poluvrijeme se otišlo golom razlike. U drugom poluvremenu ponovo se događa crna rupa te naše djevojčice ne uspijevaju više kontrolirati utakmicu te povratkom njihove ponajbolje igračice, koja je samo u drugom poluvremenu postigla sedam pogodaka od ukupno devet, djevojčice iz Garešnice preokreću rezultat i polako odlaze na nedostižnu razliku, gdje naše djevojčice opet su izgledale kao da su prerano predale utakmicu. Konačni rezultat bio je 24:18.
Danas, ali i u prethodna dva tjedna, djevojčice ne izgledaju dobro na terenu te će trener morati pronaći odgovarajući ključ kako prodrmati djevojčice. Također, one svaka moraju shvatiti da su dio tima i da moraju od prve do zadnje sekunde izgarati za ekipu na terenu, jedna za drugu. Samo tako se postižu najveći rezultati. Popravak dojma djevojke imaju slijedeću nedjelju u Bjelovaru, protiv ekipa RŠD BJELOVAR i ŽRK BJELOVAR. Te ekipe drže samo dno ljestvice te do sada bilježe samo četiri poraza. Objektivno, naše djevojčice su u tim dvobojima favoriti, ali to svakako moraju i jedino mogu dokazati na terenu. Samopouzdanje i atmosfera u ekipi je poljuljana te nam jednostavno trebaju te dvije pobjede.
Obraz kluba i ovaj puta su obranili dječaci 1998.godište i mlađi. Ove nedjelje bili su domaćini ekipi RK Sloga Novoselec Križ i to u njihovoj dvorani u Križu. Odličan pobjednički niz se nastavio i dečki su ponovo opravdali ulogu favorita i nanizali 5. uzastopnu pobjedu rezultatom 22:18. A što reći – bravo majstori.
Iduće, X. kolo dječaci gostuju u Kutini kod Moslavine. Moslavina je trenutno vodeća ekipa lige i ta utakmica bit će pravi test kvalitete naših junaka. U svakom slučaju, ne sumnjamo da neće ostaviti srce i dušu na terenu za ekipu.

mosl 1

Ujedno zahvaljujemo svim roditeljima i navijačima koji zdušno i korektno navijaju za naše ekipe, ali i sudjeluju u logistici, s prijevozom i svim što je nužno za funkcioniranje kluba" - stoji u izvješću predsjednika ŠRK Moslavac Vladimira Koceta.