006mNŠK Voloder koji je ušao ove godine u 1.ŽNL za to natjecanje ostao je u gotovo jednakom igračkom kadru kao i proteklu sezonu. Od pojačanja došli su Marin Turina, Matko Bistrički, te golman Luka Vrkljan.


Bili smo svjesni da će biti teško nositi se sa klubovima koji su već duži niz godina standardni u 1.ŽNL, no međutim vjerovali smo našim mladim igračima (8 prvotimaca je mlađe od 22 godine i svi igrači su iz Volodera). Već nakon prvog kola i izvrsne partije koju su pokazali naši igrači(Slavonac-Voloder 2:3), utisak svih je bio, posebno nas nekoliko iz uprave, da će NŠK Voloder biti dobro pozicioniran na kraju prvenstva. Želja vodstva kluba je ostati i zadržati se u ovom rangu natjecanja, jer smatramo da mjesto Voloder to zaslužuje, prvenstveno svojim radom i rezultatima koje postižemo u radu s mlađim kategorijama (gotovo iz godine u godinu juniori, pioniri, limači su prvaci ili viceprvaci županije). No nakon dobrog starta i izvrsnih 12 bodova nakon 6 kola, zaredali su porazi od Lekenika, Sokola, Moslavca). Sada se trenutno nalazimo na 9. mjestu. Svemu tome je, prvenstveno, uzrok mladost ekipe i nedovoljno iskustva u ključnim trenucima utakmice. Ipak, prvenstvo je još dugo i netreba gubiti nadu"-kazao je tajnik kluba Ivica Petrović.
Jedan od prioriteta uprave kluba je sanirati teren i izgraditi svlačionice koje zadovoljavaju kriterije natjecanja u 1. ŽNL. Naime, Igralište NŠK Voloder je jedno od najlošijih, ako ne i najlošije u cijeloj županiji. To Voloder sigurno ne zaslužuje te se nadamo da će Grad Popovača konačno nešto poduzeti po tom pitanju zaključio je Petrović.