djeca u sportu mTvrtka VERTEBRA FIZIO u suradnji sa ŠRK Moslavac Popovača, Zajednicom sportskih udruga grada Popovače i Gradom Popovača 12. rujna organizira seminar "Djeca u Sportu".


Seminar obuhvaća izuzetno zanimljive i praktične radionice, namijenjen trenerima iz svih sportova, liječnicima, fizioterapeutima, profesorima tjelesne kulture, pedagozima, ali i roditeljima, te svima koji su involvirani u rad s djecom sportašima.
'Vjerujemo da će važnost ovog seminara biti prepoznata, zbog unapređenja rada sa djecom u sportu te sprječavanja ozljeda i pravovremenih reakcija u slučaju po život opasnih situacija. Seminar je od neizmjernog značaja svakom sportskom djelatniku, kao i roditelji, koji se i sami mogu uvjeriti u ispravnost rada sa djecom u sportu'- ističu organizatori koji će na jesen organizirati besplatan pregled djece (kralježnica, stopala, postura...) iz omladinskih pogona klubova (rukomet, kick-boxing, nogomet...) sa područja Grada Popovača.

Termin/ Naziv predavanja
8:30 – 9:00h Prijava i registracija sudionika
9:00 – 10:00h „Osnovno održavanje života-što učiniti i kada?" - predavanje sa praktičnom radionicom osnova oživljavanja - dr. Hrvoje Kniewald, spec. Kardiolog (KBC Zagreb - Rebro)

10:00 – 11:00h "Motivacija i pedagogija u radu sa djecom sportašima" - predavanje s praktičnim prikazom na terenu - Josip Mesnik, rukometni trener
11:30 – 12:30h "Osnove posturalne dijagnostike i utjecaj loše posture na sportsku izvedbu" - predavanje s praktičnom radionicom - Patricija Šimić, vft.
12:30 – 13:30h "Mentalni trening u sportu" - predavanje s praktičnom radionicom - prof.psih. Ana Guć Kotzmut

Posebno je istaknuta važnost praktičnih radionica na svaku temu, gdje će sudionici moći naučiti:
Kako se izvodi postupak reanimacije (oživljavanja) - radionicu vodi liječnik, specijalist pedijatrijske kardiologije
Kako izvršiti imobilizaciju eventualno frakturiranog segmenta - radionicu vodi liječnik
Kako motivirati sportaša i pedagoški pristupiti određenoj situaciji - radionicu vodi dugogodišnji trener mlađih dobnih skupina, sa velikim dosadašnjim uspjesima upravo u tom segmentu
Kako prepoznati osnovne posturalne nepovoljnosti kod djece te kako im rehabilitacijski pristupiti
(svaka posturalna deformacija smanjuje kvalitetu performansi potrebnih u nekom sportu te pridonosi većem broju ozljeda tijekom bavljenja sportom) - radionicu vodi sportski fizioterapeut
Kako pristupiti mladom sportašu s psihološkog aspekta- radionica mentalnog treninga u sportu - radionicu vodi prof.psihologije (sportski psiholog).

Seminar je besplatan, a svaki sudionik dobit će službenu potvrdu o sudjelovanju na seminaru.