kup mNa gradskom stadionu u Popovači odigrana je finalna utakmica Kupa Grada, a u prigodi obilježavanja Dana Grada i proslave blagdana sv. Alojzija Gonzage. Finalna utakmica odigrana je između momčadi ŠNK 'Mladost' iz Gornje Gračenice i ŠNK 'Jelengrad' iz Gornje Jelenske.

U dosta dobroj i dopadljivoj igri zaslužena pobjeda pripala je dečkima iz Gornje Jelenske. Jelenčani su već u 26. minuti vodili 2:0 zgoditcima Ace Marinića u 22. i Marka Pleše u 26. minuti. Igrači Mladosti se bude i nakon samo četiri minute smanjuju vodstvo Jelengrada zgoditkom Pere Lovrića, a izjednačujući zgoditak postiže Andrej Marić u 44. minuti, nakon izvanrednog slaloma Ivana Jajetića, tim se rezultatom otišlo na odmor.U drugom dijelu utakmice igra samo jedna momčad i to ona iz Gornje Gračenice čiji igrači su stvorili niz mrtvih prigoda za postizanje zgoditka koje nisu iskorištene. Potom slijedi jedna neobična kontra iz koje Martin Andlar postiže zgoditak za pobjedu Jelengrada 3:2. Pred sam kraj utakmice došlo je do gužve i nemilog incidenta, naguravanja između igrača Jelengrada i Mladosti pa je vrlo dobar sudac Ivica Malekinušić iz igre isključio dvojicu igrača Jelengrada Gorana Medakovića i Matiju Kuharića, koji su pravdu potražili na nedopušten način i neprimjeren nogometnom sportu i finalu Kupa Grada. Nakon toga strasti su se smirile, sudac Malekinušić svira kraj utakmice, a igrači Jelengrada slave osvajanje svog prvog Kupa Grada Popovače. Prijelazni pehar nogometašima predala je uz prigodne čestitke predsjednica Gradskog Vijeća Grada Popovače Marija Starčević.

kup 1

kup 2

Po završetku finalne utakmice nastavljeno je zajedničko druženje svih sudionika utakmice uz domjenak koji je pripremljen u organizaciji Zajednice Športskih Udruga Grada Popovača. Utakmicu su sudili: Zlatko Vlašić i Ivica Malekinušić, kao glavni suci, a asistirali su im Željko Pačarek i Andrija Faletar. Moram spomenuti i to da se danas od aktivnog suđenja, suđenjem prvih desetak minuta utakmice oprostio savezni nogometni sudac Zlatko Vlašić iz Donje Vlahiničke.
(I. Pasanec)