lopta m2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 22. KOLO

Prvak Pešćenica poznat je od ranije, iako je gotovo nezainteresirano svladao Metalca koji je bio kandidat za drugo mjesto, ali će se morati zadovoljiti tek trećom pozicijom.

Voloder je kod kuće slavio protiv Sloge iz Hrastovice čiji momci nisu odigrali do kraja već samo do 62. minute kada je utakmica prekinuta zbog nedovoljnog broja igrača i to kod rezultata 4:0 za Voloder, što im osigurava treću poziciju na ljestvici. Strug se namučio kod kuće protiv Lokomotive, ali je na kraju uzeo bodove. U Repušnici podjela bodova s Jasenovcem, a u Osekovu su gosti iz Rajića minimalno dobili i zauzeli drugo mjesto koje u slučaju povećanja lige vodi u I-ŽNL. Rezultati 22. kola: Strug-Lokomotiva 3:2, Pešćenica-Metalac 2:1, Voloder-Sloga 4:0 prekid u 62. minuti zbog nedovoljnog broja igrača Sloge, Mladost-Jasenovac 2:2, Dinamo-Sokol 1:2. Konačni poredak nakon 22. kola: Pešćenica 53, Sokol 39, Voloder 38, Metalac 36, Mladost 34, Strug 30, Sloga 27, Jasenovac i Dinamo po 22, Stari Grad 21, Lokomotiva 13 i Strijelac 4 boda. Stručnom dečkima, stožeru i upravi Pešćenice iskrene čestitke na osvojenom naslovu prvaka II-ŽNL.

3. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA KUTINA 26. KOLO

U posljednjem kolu ništa novoga što već od prije nismo znali, prvak je Šartovac od ranije poznat, a drugu poziciju zauzeli su dečki iz Jelenske, jer su slavili u Stružcu. Šartovčani su prema odluci povjerenika lige igrali još jučer (zamjena domaćinstva) sa Moslavinom i priredili neviđeno slavlje, jelo se pilo se i slavilo do kasno u noć, nakon još jedne pobjede i bez poraza u 26. kola osvojili naslov. Sloga je lako svladala Dinamo iz Jamarica, a Ekonomik Garića u Ilovi, Brinjani su za bijeg sa začelja pobijedili susjede iz Selišta. Matija Gubec je u krču dobio Dinamo za kraj. Vatrogasac je bio slobodan. Rezultati 26. posljednjeg kola: Moslavina-Šartovac 2:8, Sloga-Dinamo J 6:3, Naftaplin-Jelengrad 3:7, Garić-Ekonomik 1:4, Brinjani-Selište 3:1, i Dinamo Kt-M. Gubec 0:4. Konačni poredak na ljestvici: Šartovac 68, Jelengrad 61, Vatrogasac 57, Matija Gubec 50, Naftaplin 43, Moslavina 33, Ekonomik 29, Dinamo J 27, Sloga 26, Dinamo 18, Selište 14, Brinjani 12 i Garić 11 bodova. Iskrene čestitke stručnom stožeru igračima i upravi NK Šartovca na osvojenom naslovu prvaka III-ŽNL Kutina.
U kvalifikacijama za popunu Među županijske nogometne lige (MŽNL) Mladost je u Petrinji svladala Zrinskog iz Ozlja 1:0, uzvrat se igra u srijedu 17. lipnja u Ozlju. Libertas svoju prvu utakmicu igra u srijedu 17. lipnja u Novskoj protiv Stubice, uzvrat je u nedjelju 21. lipnja u Stubici.

(I. Pasanec)