lopta m1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 26. KOLO

Prvak je u Topuskom izvukao bod jer su domaći do 68. minute vodili 3:1, da bi potom BSK došao na svoje i izjednačio za konačnicu.

Treba spomenuti da su prvaci iz Budaševa sva tri svoja zgoditka postigli iz kaznenog udarca, utakmicu je sudio Emir Trklja. Sokolovi su fasovali kod kuće i to od Slavonca, valja kazati i to da je sva tri zgoditka postigao, a tko bi drugi nego njihov ponajbolji igrač Hrvoje Gelo. Moslavci su kod kuće za kraj sa Zrinskim odigrali nerješeno i to nakon vodstva gostiju golom razlike, na kraju svi zadovoljni čekaju rasplet dali će netko osim Podova napustiti ligu.
Grofovi su na svom parku slavili protiv Metalca, a Perini Slavonci lako su slavili protiv Frankopana. Solomunovi su dečki kod kuće dobili stare znance i "prijatelje" iz Gračenice, koji su na sreću još ranije osigurali opstanak u I-ŽNL. Podovi su kod kuće dobili osmicu od Mladosti za kraj i seobu u II-ŽNL. Rezultati posljednjeg 26. kola: Podovi-Mladost 1:8, TŠK-Metalac 3:1, Radnik-Mladost 3:1, Topusko-BSK 3:3, Sokol-Slavonac 2:3, Moslavac-Zrinski 1:1 i Sloga Maris-Frankopan 4:2. Konačni poredak na ljestvici: BSK 63, Mladost 57, Sloga Maris 49, Metalac 48, Sokol 43, Topusko, Slavonac i Radnik po 34, TŠK 30, Mladost GG 27, Frankopan, Zrinski i Moslavac 24, i Podovi 18 bodova. U zaostaloj utakmici 24. kola Sloga Maris-Slavonac 4:1. Iskrene čestitke dečkima stručnom stožeru i upravi NK BSK-a na osvojenom naslovu prvaka I-ŽNL.

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 21. KOLO
Najveće iznenađenje 21. kola je poraz Volodera u Međuriću, čime je Metalac zasjeo na treću poziciju iza Sokola koji pobjedom kod kuće protiv Struga ima također 36 bodova ali bolji skor datih i primljenih zgoditaka, pa se u posljednjem kolu očekuje rasplet u borbi za drugo mjesto, Voloder kod kuće igra protiv Sloge, Metalac putuje u Pešćenicu, a Sokol u Osekovo. Osekovčani su u Jasenovcu lako dobili, a Mladost R je visoko poražena u Hrastovici, dok je Lokomotiva kod kuće izgubila od Starog Grada, a Pešćenica je u ovom kolu bila Slobodna. Rezultati 21. kola: Metalac-Voloder 2:1, Sokol-Strug 2:0, Jasenovac-Dinamo 2:4, Sloga-Mladost 5:2, i Lokomotiva-Stari Grad 0:2. U zaostaloj utakmici iz 19. kola Metalac-Dinamo 0:0. Poredak na ljestvici nakon 21. kola: Pešćenica 50, Sokol i Metalac 36, Voloder 35, Mladost 33, Strug i Sloga 27, Stari Grad, Jasenovac i Dinamo po 21, Lokomotiva 13 i Strijelac 4 boda. U 22. posljednjem kolu 14. lipnja s početkom u 18.00 sati igraju: Strug-Lokomotiva,Pešćenica-Metalac,Voloder-Sloga,Mladost R-Jasenovac i Dinamo-Sokol,a Stari Grad je slobodan.
3. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA KUTINA 25. KOLO
U ovom kolu postignuti očekivani rezultati, osim što je Selište slavilo protiv Dinama iz Kutine kod kuće, Ekonomik je minimalno dobio Brinjane, kao i Dinamo J-Naftaplina. Vatrogasac je tri puta poentirao protiv Moslavine za nove bodove, a Jelengrad je kod kuće čekao svog protivnika iz Ilove koji je doputovao sa sam šest igrača pa nije bilo uvjeta za početak utakmice, koju će Povjerenik natjecanja Josip Borić riješiti za zelenim stolom u korist Mede i kompanije. Prvak Šartovac je već poslovično naučio davati po tucet zgoditaka, pa su to i ovaj put napravili simpatičnim dečkima iz Potoka. Rezultati 25. kola: Selište-Dinamo KT 3:1, Ekonomik-Brinjani 2:1, Jelengrad-Garić nije igrano, Dinamo J-Naftaplin 1:0, Vatrogasac-Moslavina DG 3:0 i Šartovac-Sloga 12:0, a M.Gubec je bio slobodan. Poredak nakon 25. kola: Šertovac 65, Jelengrad 58, Vatrogasac 57, M.Gubec 47, Naftaplin 43, Moslavina 33, Dinamo J 27, Ekonomik 26, Sloga 23, Dinamo Kt 18, Selište 14 i Brinjani i Garić po 11 bodova. U posljednjem 26. kolu 14. lipnja s početkom u 18.00 sati igraju: Sloga-Dinamo J, Naftaplin-Jelengrad, Garić-Ekonomik, Brinjani-Selište i Dinamo Kt-M.Gubec, utakmica Šartovac-Moslavina igra se odlukom povjerenika 13. lipnja u 18.00 sati, zamjena domaćinstva.

(I. Pasanec)