lopta m1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 24. KOLO
BSK je sigurno bez većih problema protutnjao kroz Grad Popovaču i uzeo sve Moslavcu kojem ovoga Proljeća ne cvjetaju ruže, a slijedi mu grčevita borba za opstanak u ligi.

Tom pobjedom BSK je
postao prvak I-ŽNL dva kola prije kraja prvenstva. Grofovi su na vrućem terenu u Dvoru slavili protiv fenjeraša, koji se najvjerojatnije i pomirio s ispadanjem iz lige. Petrinjci su glatko prošli Majur i Radnika, koji se nije baš naradio, vjerujući da su osigurali opstanak dva kola prije kraja prvenstva. Topusko je lako bez napora poslalo Mlinku i momke s Drvenjaka u Sisak i to bez bodova, koji vše nikome nisu potrebni. Frankopan je unatoč pobjedi protiv Zrinskog ostao na pretposljednjem mjestu, koje baš nije obećavajuće. U Starom Grabovcu je utakmica Sloge Maris i Slavonca odgođena zbog nemogućih uvjeta za igru (voda i blato na terenu za igru), a igra se na Tijelovo 4. lipnja u 18,00 sati. Gračanski plavi su u borbi za goli život doputovali u Veliku Ludinu, pobrali Tratinčice, a domaćima zabili pet komada i otišli kući pjevajući razmišljajući o narednom protivniku u 25. kolu. Domaćin je rano poveo da bi gosti u 15. minuti izjednačili iz kaznenog udarca preko Jajetića, a potom na scenu stupa po ne znam koji put Ante Lovrić i sa tri zgoditka rješava susret. Konačan rezultat postavio je Vanja Vlahović, a važno je spomenuti da domaćin nije realizirao kazneni udarac u 45. minuti utakmice. Rezultati 24. kola: Podovi-TŠK 1:4, Radnik-Mladost 0:3, Topusko-Metalac 3:0, Sokol-Mladost GG 1:5, Moslavac-BSK 0:3 i Frankopan-Zrinski 2:1, utakmica Sloga Maris-Slavonac je odgođena. Poredak nakon 24. nekompletnog kola: BSK 59, Mladost 50, Metalac 47, Sokol 43, Sloga Maris 40 ut. manje, Topusko 33, Slavonac (ut.manje) i Radnik po 30, TŠK 27, Mladost GG 24, Zrinski 23, Moslavac 22, Frankopan 21 i Podovi 18 bodova. U pretposljednjem 25. kolu 31. svibnja u 18,00 sati igraju: Frankopan-Podovi, Zrinski-Sloga Maris, Slavonac-Moslavac, BSK-Sokol, Mladost GG-Topusko, Metalac-Radnik i Mladost-TŠK.
2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 19. KOLO
Glavne karakteristike ovoga kola su poraz Volodera u Kutini i tijesna pobjeda Pešćenice u Kraljevoj. Jasenovac i Strug dva susjeda podijelili su plijen, dok je Sloga kod kuće slavila protiv sve slabijeg Sokola, čiji dečki očito nisu u formi. Utakmica Metalac –Dinamo nije igrana zbog vodom i blatom natopljenog terena za igru, odluku o terminu igranja ove utakmice donijet će Povjerenik lige Zdenko Solić, sukladno pravilniku o nogometnim natjecanjima. Rezultati nekompletnog 19. kola: Jasenovac-Strug 1:1, Sloga-Sokol 2:1, Lokomotiva-Voloder 2:1 i Stari Grad-Pešćenica 2:3, utakmica Metalac-Dinamo nije igrana zbog naprijed navedenoga, a Mladost je bila slobodna. Poredak nakon 19. kola: Pešćenica 47, Voloder 35, Mladost 33, Sokol 30, Metalac 29 (ut.manje), Strug 25, Jasenovac i Sloga po 21, Stari Grad i Dinamo (ut.manje) po 18, Lokomotiva 13 i Strijelac 4 boda. U 20. kolu koje se igra 31. svibnja s početkom u 18,00 sati igraju: Strug-Stari Grad, Pešćenica-Lokomotiva, Mladost-Metalac, Dinamo-Sloga i Sokol-Jasenovac dok Voloder slobodan.
3. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA KUTINA 23. KOLO
Po ne znam koji puta ovoga proljeća golijada u III-ŽNL, strijelci su ovoga puta nadmašili sami sebi postigavši u šest susreta 51 zgoditak što je 8,5 zgoditaka po utakmici, koji sve više liče na rukomet. Gubci su u Vlahinićkoj osam puta poentirali, Jelengrad je kod kuće Dinamu Kt zabio 9, Šartovac Gariću "samo" dvanaest, a Vatrogasac Rogovim dečkima osam komada, koje je i trener ostavio još u prošlom kolu. U Jamaricama su gosti iz Brinjana uzeli bod, dok je gle malog čuda nakon nekoliko dobrih rezultata Moslavina kod kuće legla u sudaru sa Slogom iz Potoka. Rezultati 23. kola: Ekonomik-Matija Gubec 1:8, Jelengrad-Dinamo KT 9:0, Dinamo J-Brinjani 3:3, Šartovac-Garić 12:3, Vatrogasac-Naftaplin 8:0 i Moslavina-Sloga 1:3, Selište je bilo slobodno. Poredak nakon 23. kola: Šartovac 59, Jelengrad 52, Vatrogasac 51, M. Gubec 44, Naftaplin 43, Moslavina 33, Ekonomik i Sloga po 23, Dinamo J 22, Dinamo Kt 15, Brinjani 12, Selište i Garić po 11 bodova. U 24. kolu 30. i 31. svibnja u 18,00 sati igraju: Sloga-Vatrogasac, Naftaplin-Šartovac, Garić-Dinamo J, Brinjani-Jelengrad, Dinamo Kt-Ekonomik i Matija Gubec-Selište slobodna je Moslavina DG.