lopta-m1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 22. KOLO
BSK i dalje juriša punim plućima prema naslovu prvaka,ovaj puta na svojoj su koži to osjetili Grubecovi crveno crni u Galdovu, dugo čuvajući nulu sve do 67. minute kada Bobinac ruši sve nade domaćih, da bi odmah za desetak minuta poentirao za konačnicu Mario Malbašić.

Solomun i njegova škvadra ni u Dvoru nije bila milostiva prema fenjerašu pa su im uzeli sve, doduše minimalno ali zasluženo. Moslavac ponovo nije uspio kod kuće, jer su gosti s Drvenjaka bili taman za gol bolji kojega je postigao Dejan Brodarac u 67. minuti utakmice. Utakmicu je dobro sudio Dejan Šoufek iz Bročica. Grofovi se polako spašavaju iz opasne zone, ovaj su put za tri razlike bili bolji od svog domaćina u Topuskom, zgoditcima Baće, Gajdeka i Biljana. Sokolovi su kod kuće poraženi od Mladosti iz Petrinje, doduše u 3. minuti poveli su golom Ivana Gajdeka iz kaznenog udarca, a potom gosti uzimaju stvar u svoje ruke i sa dva zgoditka Baničeka u 16. i 38. minuti odnose bodove. Utakmicu je pred oko stotinjak gledatelja dobro sudio Tomislav Oršić iz Kutine. Zrinski je kod kuće protiv Slavonca imao tantalove muke da uzme bod jer su gosti u jednom trenutku vodili 1:3, da bi za konačan rezultat dva puta poentirao Alen Ivan ovaj posljednji u 90. minuti. U Grabovcu drama Perini dečki su do poluvremena vodili 3:1 protiv plavih iz Gračenice. U drugoj dionici opet stvar u svoje ruke uzima Ante Lovrić i smanjuje na 4:3, da bi konačan rezultat postavio Dražen Špoljarić u 87. minuti, kojim su gosti uzeli bod kao kuća u borbi za opstanak. Utakmicu je vrlo dobro sudio Marko Cestarić iz Siska. Rezultati 22. kola: Podovi-Radnik 1:2, Topusko-TŠK 0:3, Sokol-Mladost 1:2, Moslavac-Metalac 0:1, Sloga Maris-Mladost GG 4:4, Frankopan-BSK 0:2, Zrinski-Slavonac 3:3. Poredak na ljestvici nakon 22. kola: BSK 53, Mladost 46, Metalac 44, Sokol 43, Sloga Maris 40, Topusko, Slavonac i Radnik 29, Tšk i Zrinski 23, Moslavac 22, Mladost GG 18, Frankopan 17 i Podovi 15 bodova. U 23. kolu 16. i 17. svibnja u 17.30 sati igraju (subota) Metalac-Sokol, (nedjelja)Zrinski-Podovi, Slavonac-Frankopan, Sloga Maris-BSk, Mladost GG-Moslavac, Mladost-Topusko i Radnik-TŠK.

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 17. KOLO
Jasenovac je pobjedom u gostima kod Metalca malo popravio proljetni nastup, u Kutini su Lokomotiva i Dinamo podijelili plijen, istim rezultatom i podjelom bodova završila je utakmica Stari Grad Mladost Repušnica. U Derby susretu kola u Pešćenici je domaćin za jedan zgoditak bio bolji od Volodera koji je izgubio posljednju prigodu za osvajanje naslova. Utakmica u Hrastovici nije igrana jer gosti iz Bročica nisu doputovali pa će konačni sud donijeti Povjerenik lige Zdenko Solić. Sokol je u ovom kolu bio slobodan. Rezultati 17. kola: Metalac-Jasenovac 1:3, Lokomotiva-Dinamo 2:2, Stari Grad-Mladost R 2:2, Pešćenica-Voloder 1:0, Sloga-Strug nije igrano. U 18. kolu 17. svibnja s početkom u 17.30 sati igraju: Strug-Pešćenica, Voloder-Stari Grad, Mladost R-Lokomotiva, Sokol-Metalac, Jasenovac-Sloga, a Dinamo je slobodan. Poredak na ljestvici nakon nekompletnog 17. kola: Pešćenica 41, Voloder i Mladost R 32, Sokol 30, Metalac 26, Strug 24, Jasenovac 19, Stari Grad i Dinamo 18, Sloga 14, Lokomotiva 9 i Strijelac 4 boda.

3. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA KUTINA 21. KOLO
Šartovčani i dalje sigurno jure prema naslovu prvaka, ovaj puta suparnik kutinski Dinamo popio je cenera, a danas ponajbolji igrač domaćih Domagoj Batković poentirao je četiri puta. Vatrogasac je sa sedmicom ispratio simpatične Brinjane, a Matija Gubec je u Jamaricama postigao pola tuceta zgoditaka. Rog i društvo u gostima kod susjeda u Potoku uzeli sve. Moslavina i Garić podijelili plijen, a Jelengrad se dugo mučio protiv Selišta kod kuće za nove bodove. Rezultati 21. kola: Jelengrad-Selište 3:2, Dinamo J-Matija Gubec 0:6, Šartovac-Dinamo Kt 10:0, Vatrogasac-Brinjani 7:0, Moslavina DG-Garić 3:3 i Sloga-Naftaplin 1:5, Ekonomik je bio slobodan. Poredak nakon 21. kola: Šartovac 53, Jelengrad 49, Vatrogasac 45, Naftaplin 43, M.Gubec 35, Moslavina 30, Ekonmik 22, Dinamo J 21, Sloga 20, Dinamo Kt 12, Brinjani i Garić 11 i Selište 10 bodova. U 22. kolu 16. i 17. svibnja u 17.30 sati igraju (subota) M. Gubec-Jelengrad, (nedjelja)Naftaplin Moslavina, Garić-Vatrogasac, Brinjani-Šartovac, Dinamo Kt-Dinamo J i Selište-Ekonomik, a Sloga je slobodna.
(I. Pasanec)