lopta-m1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 16. KOLO
Frankopan je u Topuskom ostao praznih ruku sve je uzeo domaćin zgoditcima braće Krmpotić u 45. i 90. minuti, anuliravši prednost gostiju iz 28 minute, koji će sreću morati potražiti u narednom kolu u Majuru.

Perina laka konjica stradala je kod kuće u Grabovcu od Sokola zgoditcima Kutleše i Zorana Faltisa u 21. i 42. minuti iz kaznenog udarca, a na 1:2 je smanjio Gajdek u 49. minuti također iz kaznenog udaraca. Utakmicu je dobro sudio Oršić iz Kutine. Zrinski je opet ugodno iznenadio pobjedom protiv Radnika kod kuće te za bod prestigao na ljestvici svog današnjeg suparnika iz Majura. Slavonac je opet samo jednim zgoditkom Hrvoja Gele osvojio sva tri boda u srazu proti TŠK-a kojem se ne piše dobro. Derby susret u Budaševu završio je gle čuda visokom pobjedom domaćina koji je današnju utakmicu odigrao veoma dobro i stao tek nakon vodstva od 5:0, da bi zeleni iz Petrinje pred kraj smanjili na podnošljivih 5:2. Moslavci su iz Dvora otišli kući pjevajući odnijevši sva tri boda, s tri postignuta zgoditka. U Gornjoj Gračenici domaćin je najavio grčevitu borbu za opstanak pobijedivši solidne goste iz Siska, koji su u 37. minuti poveli zgoditkom Valentina Helešiya, da bi potom Dedin unuk Ivan Jajetić anulirao prednost u 77., a pobjedonosni zgoditak postigao u 90. minuti iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca. Pred oko pedesetak gledatelja utakmicu je dobro sudio Dejan Šoufek iz Bročica. Rezultati 16. kola : Podovi-Moslavac 0:3, Sloga Maris-Sokol 1:2, Topusko-Frankopan 2:1, Zrinski-Radnik 2:1, Slavonac-TŠK 1:0, BSK-Mladost 5:2 i Mladost GG-Metalac 2:1. Poredak nakon 16 kola: BSK 34 (utakmica manje), Mladost 33, Sloga Maris i Sokol 31, Metalac 28, Slavonac 24, Moslavac 22, Topusko 20, Zrinski 18, Radnik 17, TŠK 14(utakmica manje), Podovi 11 i Mladost GG 8 bodova. U 17. kolu 04. travnja(subota) u 16.30 sati igraju: Mladost GG-Podovi, Metalac-BSK, Mladost-Slavonac, Zrinski-TŠK, Radnik-Frankopan, Topusko-Sloga Maris i Sokol-Moslavac.


2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 12. KOLO
Derby susret kola odigran je u Rajiću gdje je domaćin sa četiri projektila srušio vodeću Mladost iz Repušnice. Strug ta Libertasova filijala na jedvite jade je pobjedila goste iz Osekova postigavši samo jedan zgoditak. U Jasenovcu domaćin dobar u prvom dijelu, ali u drugom na svoje kod kanarinaca iz Volodera dolazi "maestro" kapetan Dario Dajčar koji preuzima stvar u svoje ruke i sa tri zgoditka prisilio domaće na predaju. Utakmicu je dobro sudio Darko Tomić iz Borovca. Dečki iz Pešćenice su dobrom igrom i pobjedom u Hrastovici uzeli tri boda i zasjeli na čelo ljestvice boljim skorom datih i primljenih zgoditaka od Mladosti iz Repušnice. Metalci su na svom bunjištu u Međuriću lako srušili Stari Grad i to s dva razlike, dok je Lokomotiva u ovom kolu bila slobodna, jer je Strijelac odustao od daljnjeg natjecanja. Rezultati 12. kola: Strug-Dinamo 1:0, Sokol-Mladost 4:2, Jasenovac-Voloder 0:3, Sloga-Pešćenica 1:3, Metalac-Stari Grad 2:0, Lokomotiva slobodna. Poredak nakon 12. kola: Pešćenica i Mladost 28, Voloder 26, Sokol 22, Strug 21, Metalac 20, Stari Grad 16, Dinamo 11, Jasenovac 10, Sloga 8, Lokomotiva 5 bodova. Utakmice 13. kola zbog blagdana Uskrsa igraju se 12.04. s početkom u 16.30 sati, a sastaju se: Metalac-Lokomotiva, Stari Grad-Sloga, Pešćenica-Jasenovac, Voloder-Sokol i Mladost R-Dinamo, a Strug je slobodan.

3. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA KUTINA 15. KOLO
Vatrogasac je nakon poraza u prošlom kolu u Šartovcu kod kuće visoko dobio goste iz Jamarica za nove bodove. U dobroj utakmici u Donjoj Gračenici Medo i škvadra iz Jelenske jedva su izvukli živu glavu i nove bodove u borbi za visoki plasman protiv nabrijanih domaćina i to samo zgoditkom razlike. U Potoku su gosti iz Vlahiničke postigli samo jedan zgoditak ali su uzeli sva tri boda.
Naftaplin je dolaskom iskusnog trenera Ilije Jurića dobio jako puno, jer je ponovno sjevnula petarda za nove bodove.Na Oklunku u Ilovi ratnici Matije Gubca podarili domaćinu pet iz vladanja za nova tricu. U Brinjanima je domaćin s Dinamom ali onim iz Kutine samo remizirao odigravši 2:2, Šartovac je bio slobodan. Rezultati 15. kola: Vatrogasac-Dinamo J 5:1, Moslavina DG-Jelengrad 2:3, Sloga-Ekonomik 0:1, Naftaplin-Selište 5:0, Garić-Matija Gubec 0:5, i Brinjani-Dinamo Kt 2:2. Poredak nakon 15. kola: Jelengrad 37, Šartovac 35(utakmica manje), Naftaplin 31, Vatrogasac 30, Matija Gubec 29, Moslavina i Ekonomik 19, Dinamo J 18, Sloga 14, Garić 10, Selište 7, Brinjani i Dinamo KT po 5 bodova. U 16.kolu 4.travnja s početkom u 16.30 sati igraju: Dinamo KT-Garić, Matija Gubec-Naftaplin, Selište-Sloga, Ekonomik-Moslavina DG, Jelengrad-Vatrogasac i Dinamo J-Šartovac, Brinjani su slobodni.

(I. Pasanec)