lopta-m1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 14.KOLO

Utakmicama četrnaestog kola nastavljen je proljetni dio prvenstva I-ŽNL, kola u kojem su gosti uzeli više bodova od domaćih, polučivši tri pobjede i dva neodlučena rezultata.

Dečki Pere Idžakovića su u Dvoru teže nego se to očekivalo ipak uzeli sva tri boda i zasjeli na treću poziciju prvenstvene ljestvice. U Lipovljanima domaćin je ostao praznih ruku, jer su gosti iz Topuskog uzeli sve. Poveli su brzo u prvom dijelu 0:2, da bi nakon toga u drugom dijelu domaći preko Hrvoja Gele poravnali na 2:2, a pobjedonosni zgoditak postigao je Ivica Krmpotić u smiraj utakmice. Dobro je sudio Oršić iz Kutine. Još u subotu najbolji je gradski klub iz Popovače Moslavac u Galdovu uzeo bodove, zgoditkom mlađahnog Matea Petrovića u 33. minuti. Ovo je ujedno i prva seniorska pobjeda koju su dečki Moslavca izvojevali pod dirigentskom palicom novoga trenera Andrije Rička. Metalac i Mladost iz Petrinje podijelili su plijen pa tim mogu biti zadovoljni oba trenera Mlinarić i Kunert. Utakmicu je vrlodobro sudio Jaroslav Gulan iz Siska. U Budaševu BSK i Radnik remizirali, poveli su gosti u 33. minuti preko Sarića, a izjednačio je u 38. minuti Mario Perković, sudac Trklja izrekao je osam opomena, tri domaćima i pet gostima te iz igre isključio domaćeg igrača Brabeneca. Zrinski je pak kod kuće lako slomio treće plasiranog Sokola, zgoditcima Simića i Ivanića u 28. i 40. minuti utakmice. Utakmicu je dobro sudio Petar Ljevar iz Brinjana. U Gračenici Derby začelja sudar Mladost i TŠK 1932, utakmica s puno nervoze u kojoj je domaćin bio nešto sretniji-spretniji i golovima Ivana Jajetića u 24. i 79. osvojio bodove. Sudac Ješić je izrekao četiri opomene, tri domaćinu i jednu gostima te iz igre isključio dva gostujuća igrača. U 90. minuti nakon ulaska u igru teže je povrijeđen domaći igrač Ivan Grgić, udario je glavom u stativu na protivničkim vratima, isti je dežurnim vozilom prevezen u Dom zdravlja Kutina.
Rezultati 14. kola: Podovi-Sloga Maris 1:2, Frankopan-Moslavac 0:1, Zrinski-Sokol 2:0, Slavonac-Topusko 2:3, BSK-Radnik 1:1, Mladost GG-TŠK 2:0, i Metalac-Mladost 1:1. Poredak na ljestvici nakon 14. kola: BSK 31, Mladost 30, Sloga Maris 28, Sokol 27, Metalac 25, Moslavac 19, Slavonac 18, Radnik 17, Frankopan i Topusko po 16, Zrinski i TŠK po 14, Podovi 11 i Mladost 6 bodova.
U 15. kolu 21. i 22. ožujka u 15.30 sati sastaju se:(subota) Metalac-Podovi, TŠK-BSK, Topusko-Zrinski i Sokol-Frankopan, a u (nedjelju) Mladost-Mladost GG, Radnik-Slavonac i Moslavac-Sloga Maris.

(Ivan Pasanec)