podbrde-mIzvješća o radu društva na godišnjoj skupštini podnijeli su predsjednik DVD-a Ivan Jakovljević i tajnik Ivica Keser.


Sjednice upravnog odbora i zapovjedništva održavale su se po ukazanoj potrebi, tj. nakon svake sjednice Vatrogasne zajednice Grada Popovače. Društvo aktivno sudjeluje u aktivnostima Zajednice te upoznaju svoje članove o svim nadolazećim aktivnostima. Isto tako redovno održavaju vatrogasnu opremu.

„Moram naglasiti kako smo i ove godine organizirali proslavu, kao i svetu misu kod naše kapelice u povodu sv. Florijana za cijelu VZG Popovača i mještane Podbrđa. Posebno se zahvaljujem velečasnom Nedjeljku Piškoviću iz župe Osekovo koji je održao misu umjesto našeg svećenika te isto tako se zahvaljujemo Turističkoj zajednici Grada Popovače koja nam je pomogla u održavanju iste. Također smo pomogli organizatorima za Dan Grada kao i u organizaciji vatrogasnog kupa mladeži „Antun Brlaković" u Popovači."- izjavio je predsjednik društva Ivan Jakovljević.

podbrde-1
DVD Podbrđe je tijekom prošle godine sudjelovao na dvije intervencije prilikom čega su pomogli građanima Strušca gdje su pumpama izvlačili vodu iz potopljenih dvorišta te su isto učinili i u novoj sportskoj dvorani na gradilištu nove osnovne škole u Popovači. Zbog velike količine vode koja je potopila pod sportske dvorane ukazala se potreba za pozivom prema DVD-u Popovača i DVD-u Donja Gračenica koji su se odazvali s navalnim vozilima te na taj način ubrzali proces izbacivanja vode u potok Jelenke.

podbrde-2
„Među ostalim aktivnostima članova društva također mogu napomenuti kako je naš jedini vatrogasni sudac sudio na natjecanju vatrogasnog kupa u Popovači kao i na mnogim drugim, dok su sedmorica mladih članova društva uspješno pohađali i završili tečaj za ispitanog vatrogasca.
Nadamo se kako će ova godina biti uspješnija od prethodne te kako ćemo od izvođača radova na novoj školi dobiti potreban materijal za izradu novog krovišta na našem vatrogasnom spremištu koje i planiramo u radu društva.

podbrde-3

Zahvaljujemo se susjednim DVD-ima, Vatrogasnoj zajednici Grada Popovače kao i predsjedniku VZG Popovača Zvonimiru Kondresu na suradnji i iskazanoj pomoći kao i gradonačelniku Josipu Miškoviću na uspješnoj suradnji i potpori. Odaziv svim aktivnostima kroz godinu bila je jako dobra stoga se zahvaljujem i svim članovima DVD-a Podbrđe“- kazao je predsjednik Jakovljević.