moslavinaupokretu-mU nedjelju je održana redovna i izvanredna skupština sportske udruge 'Moslavina u pokretu' iz Kutine, kojoj su nazočili mnogobrojni gosti iz Hrvatske.

Danijel Kepe, glavni osnivač udruge i predsjednik iste podnio je neopozivu ostavku na mjestu predsjednika udruge, kao i Marijana Kepe na mjestu tajnika zbog odlaska u inozemstvo,a nešto kasnije na izvanrednoj skupštini izabrano je novo rukovodstvo udruge.
Skupština je otvorena minutom šutnje za preminulog Franju Mihalića-Juru (1920-2015), najvećeg trkača/maratonca svih vremena na ovim prostorima. U nastavku je dojučerašnji predsjednik MUP-a govorio o uspješnom i kvalitetnom radu Udruge, od organizacijskog do sportskog dijela u posljednje 3 godine. Tako je Udruga došla iz treće lige Hrvatskog trčanja u najviši rang natjecanja u Hrvatskoj, 1. Hrvatsku ligu cestovnog trčanja, gdje su se trkači MUP-a natjecali u prošloj sezoni 2014.
Zadani cilj na početku natjecateljske sezone 2014. uspješno je ostvaren, ostanak među 10 najboljih atletsko/trkačkih klubova u RH od ukupno 32 kluba, koliko ih se natječe u sve tri Hrvatske lige cestovnog trčanja. Na ekipnom PH u maratonu u Zagrebu osvojeno je vrlo solidno 7. mjesto, dok su pojedinačno osvojeni zapaženi rezultati od kojih treba izdvojiti 3. mjesto Marijane Vuković, 2. mjesto Marije Dubičanac u kategoriji i 7. mjesto Igora Ermakore iz Popovače. U nižim uzrastima najbolji je bio Filip Bolješić, koji je osvojio 4. mjesto ukupno u Hrvatskoj.

moslavinaupokretu-1

Među kaptalnim projektima sportske udruge 'Moslavina u pokretu' treba izdvojiti veliki sportsko-turistički događaj za gradove Kutinu, Popovaču i županiju Sisačko-moslavačku Međunarodnu cestovnu utrku Kutina-Voloder "Voloderska jesen".

Skupštinu je pozdravio u ime grada Kutine dogradonačelnik Damir Petravić. U svom govoru naveo je da rezultatski i organizacijski Udruga bilježi konstantan napredak. Zahvalio je dosadašnjem predsjedniku i tajnici na radu, a novom rukovodstvu je zaželio dobro i kvalitetno vođenje Udruge.

Nakon redovne skupštine svečano su podijeljena priznanja i zahvalnice najboljim članovima sportske udruge Mup-Kutina u natjecateljskoj sezoni 2014.

Na izvanrednoj skupštini izabran je novi predsjednika Udruge Vladimir Skočić, za dopredsjednika je izabran Dubravko Rapić, a za tajnika Božidar Povoljnjak. Na mjestu sportske direktorice ostaje Marijana Vuković,a na mjestu predsjednice Nadzornog Odbora Brankica Sertić.

Skupština je zaključena svečanim domjenkom za goste i članstvo.