lopta-m1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 13. KOLO

Ludinski Sokolovi nisu izdržali u Lipovljanima, stradali su od domaćina koji je od 17. minute igrao sa deset igrača, jer je isključen Tomislav Štimac no pođimo redom.

Slavonac je poveo već u 9. minuti zgoditkom Hrvoja Gele, da bi nakon samo osam minuta za 2:0 poentirao mlađahni Dino Tesar, pa se tim rezultatom otišlo na odmor. U drugom dijelu napaljeni domaćin već u 47. minuti povećava vodstvo na 3:0 strijelac je opet bio Gelo, nakon toga domaći postižu još dva zgoditka u 56. i 60. minuti, da bi za konačnicu počasni zgoditak za goste u 80 minuti postigao Gajdek. Bila je to kažu očevidci lijepa i borbena utakmica u kojoj je domaćin dominirao tijekom svih devedeset minuta utakmice, a gostima ostaje da Proljeće čekaju na trećem mjestu. BSK je odigrao dobro protiv Topuskog i novom pobjedom osigurao jesenski naslov. Metalac je na svom Drvenjaku grofovima uvalio šest komada za kraj jesenskog dijela prvenstva. Grubec i Pera u Galdovu podijelili plijen odigravši 1:1. Petrinjci su za kraj s nulom dobili dečke iz Dvora, a Zrinski je u Odri Moslavcu uzeo sve postigavši samo jedan zgoditak,ostavivši pretposljednje mjesto dečkima iz Topuskog.U Gornjoj Gračenici još jedan poraz domaćih od Radnika koji će Proljeće dočekati na devetoj poziciji. Rezultati 13. kola: Mladost-Podovi 4:0, Metalac-TŠK 6:0, Mladost GG-Radnik 1:2, BSK-Topusko 3:1, Slavonac-Sokol 5:1, Zrinski-Moslavac 1:0 i Frankopan-Sloga Maris 1:1. Konačni poredak: BSK 30, Mladost 29, Sokol 27, Sloga Maris 25, Metalac 24, Slavonac 18, Frankopan, Moslavac i Radnik 16, TŠK 14, Zrinski i Podovi 11, Topusko 10 i Mladost GG 3 boda. Čestitke igračima i vodstvu BSK-a na osvojenom jesenskom naslovu.

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

U Jasenovcu je odigrana zaostala utakmica II-ŽNL iz drugog kola Jasenovac-Pešćenica koju je domaćin minimalno dobio te na taj način zauzeo deseto mjesto, a Repušnjake ostavio na prvom, jer u slučaju pobjede gostiju jesenski su prvaci dečki iz Pešćenice. Rezultat zaostale utakmice Jasenovac-Pešćenica 2:1. Konačni poredak: Mladost R 28, Pešćenica 25, Voloder 23, Spokol 19, Strug 18, Metalac 17, Stari Grad 16, Dinamo 11, Jasenovac 10, Sloga 8, Lokomotiva 5 i Strijelac 4 boda. Čestitke dečkima i upravi Mladost R na osvojenom jesenskom naslovu.

3. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA KUTINA 13. KOLO

Sve je već poznato od prije dečki iz Šartovca su zasluženo postali jesenski prvaci, a danas su samo to i potvrdili protiv Moslavine DG, koju su Meho, Jura i Čađo uz pomoć ostali igrača lako dobili prisilivši goste da šest puta vade loptu iz svoje mreže. Dinamo je u Jamaricama teškom mukom svladao preporođene dečke iz Potoka, dok je Jelengrad glatko dobio Derby protiv Naftaplina za drugo mjesto. Garić nije otputovao u Vlahiničku pa će tu formalnost oko rezultata utakmice donijeti povjerenik za natjecanje Josip Borić najvjerojatnije u korist domaćih. Susjedski Derby Selišta i Brinjana odigran je na umjetnoj travi gradskog stadiona u Kutini, a pobijedio je domaćin za kraj zamijenivši mjesto na ljestvici sa svojim suparnikom. Na Peradarstvu domaćin je gostima iz Kutine zabio devet komada, ali ni gosti nisu bili neefikasni, jer su i oni postigli četiri pa izgleda kao da se je igrala rukometna utakmica, bravo strijelci. Rezultati 13. kola: Šartovac-Moslavina DG 6:1, Dinamo J-Sloga 3:2, Jelengrad-Naftaplin 3:0, Ekonomik-Garić 3:0 b.b.čl.53 PONN-a, Selište-Brinjani 3:1 i Matija Gubec-Dinamo Kt 9:4. Konačni poredak: Šartovac 32, Jelengrad 31, Vatrogasac 27, Naftaplin 25, Matija Gubec 23, Dinamo J 18, Moslavina i Ekonomik po 16, Sloga 14, Garić 9, Selište 6, Brinjani i Dinamo po 4 boda. Čestitke igračima i upravi kluba NK Šartovac na osvojenom jesenskom naslovu.

 

(I. Pasanec)