lopta-m1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 6. KOLO

I Nakon šestog kola Sokol je ostao neporažen i čvrsto na korak drži priključak za BSK-m.

Na Tratinčici igrala se 26. minuta kada gosti dolaze u vodstvo preko Mešinovića, da bi nakon samo dvanaest minuta lucidni Zoran Faltis izjednačio, tim se rezultatom završava i prva dionica utakmice. U drugom dijelu Sokolovi jurišaju, a u 61. minuti za vodstvo poentira, a tko bi drugi nego Zoran Faltis. Minimalno vodstvo domaćina promijenjeno je tek u sudačkom vremenu kada je mlađahni, ali dobar sudac Denis Vidalin pokazao na bijelu točku, a Faltis pretvara u vodstvo od 3:1 za konačnicu postigavši svoj treći zgoditak. Budaševljani su u Dvoru odigrali odlično postigavši pola tuceta za novu pobjedu pa i nadalje ostaju netaknuti na čelu prvenstvene ljestvice. Slavonci su na svojim Linijama (naziv igrališta) bez poteškoća četiri puta poentirali protiv indisponiranih gračana za nove bodove. U Odri dečki predsjednika Mlinke uzeli bodove fenjerašu Zrinskom doduše minimalno, ali zasluženo. U predgrađu su crveno crni slavili protiv Mladosti golom razlike za nove bodove. Perini Slavonci su u Starom Grabovcu slavili rezultatom 2:1 pa Dola i društvo odoše kući bez bodova. U Gradu Popovači Moslavac je na gradskom stadionu glatko uzeo skalp Radniku bez da se itko naradio. Rezultati 6. kola: Podovi-BSK 2:6, Slavonac-Mladost GG 4:1, Zrinski-Metalac 1:2, Frankopan-Mladost 1:0, Sloga Maris-TŠK 2:1, Moslavac-Radnik 2:0 i Sokol-Topusko 3:1. Poredak nakon šestoga kola: BSK 14, Sloga Maris, Frankopan i Metalac po 11, Slavonac i Mladost 10, Moslavac 9, Topusko, Radnik i Podovi po 4, Mladost GG 2 i Zrinski 1 bod. U 7. kolu 8. listopada na dan neovisnosti (srijeda) u 16.00 sati igraju: Topusko-Podovi, Radnik-Sokol, TŠK-Moslavac, Mladost-Sloga Maris, Metalac-Frankopan, Mladost GG-Zrinski i BSK-Slavonac.

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 5. KOLO

Zbog teške prometne nezgode koja se dogodila igračima Dinama iz Osekova odgođena je utakmica sa Starim Gradom u Kraljevoj, naime u osobnom automobilu su se nalazili Darko Pavličević, koji je prošao s lakšom ozljedom, Pavo Milas koji je hospitaliziran sa slomljenom čeljusti i Miroslav Matić koji je smrtno stradao. Iskrena sućut rukovodstvu, igračima i članovima kluba. U Voloderu još jedna slaba predstava domaćih kanarinaca koji su dopustili da im Strug uzme bod. U Pešćenici prvi poraz dosad vodeće Mladosti koja je vrh prepustila doduše s istim brojem bodova Metalcu.
Lokomotiva je u Kutini protiv Sokola iz Rajića dva puta poentirala, ali je to bilo dovoljno samo za bod. Strijelac i Jasenovac podijelili plijen, a Metalac je novom pobjedom protiv Sloge zasjeo na vrh.
Rezultati 5. kola: Voloder-Strug 1:1, Pešćenica-Mladost 4:2, Lokomotiva-Sokol 2:2, Strijelac-Jasenovac 1:1 i Metalac-Sloga 4:1, a utakmica Stari Grad-Dinamo je odgođena. U šestom kolu 8. listopada s početkom u 16.00 sati igraju: Strug-Sloga, Jasenovac-Metalac, Sokol-Strijelac, Dinamo-Lokomotiva, Mladost-Stari Grad i Voloder-Pešćenica.

3. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 6. KOLO

Šesto kolo donijelo je obilje zgoditaka, čak četrdeset pa su gledatelji došli na svoje, Šartovac je u Selištu trinaest puta poentirao za nove bodove, a Sloga iz Potoka doživljava svoj preporod zabivši u Brinjanima sedmicu. Ekonomik je svladao ove jeseni slabi Dinamo iz Jamarica, a Moslavina DG je u Kutini u posljednjim sekundama izjednačila iz kaznenog udaraca za bod. Vatrogasac je u Derby susretu kola glatko slavio protiv M. Gubca na Peradarstvu. Rog i njegova škvadra popeli se na Garić i lako dobili sva tri boda za siguran vrh. Rezultati šestoga kola: Ekonomik-Dinamo J 2:1, Selište-Šartovac 1:13, Matija Gubec-Vatrogasac 1:4, Dinamo Kt-Moslavina DG 3:3, Brinjani-Sloga 0:7 i Garić-Naftaplin 1:4, Jelengrad je slobodan. Poredak nakon 6 kola: Naftaplin 13, Vatrogasac 11, Šartovac, Sloga, Jelengrad i Moslavina po 10 bodova, M. Gubec 9, Garić 6, Ekonomik 5, Dinamo J i Brinjani 3, Dinamo Kt 1 i Selište bez bodova. U sedmom kolu 11. i 12. listopada u 16.00 sati igraju: Sloga-Garić, Moslavina DG-Brinjani (subota), Vatrogasac-Dinamo KT, Šartovac-M. Gubec, Dinamo J-Selište i Jelengrad-Ekonomik u (nedjelju).
(I. Pasanec)