lopta-m1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 5. KOLO

Sokolovi su na svojoj Tratinčici dobrano naprašili svog suparnika iz Dvora odigravši još jednu dobru utakmicu ove Jeseni, iako u prvom dijelu nije bilo zgoditaka.

Ali, u 55 minuti sudac Brdarević dosuđuje opravdano kazneni udarac za domaće koji je iskusni Zoran Faltis pretvorio u vodstvo, nakon samo pet minuta igra Fešta povisuje na 2:0, da bi potom Brtan postigao i treći zgoditak, za konačnicu 4:0 u 89 minuti poentira Ivan Fešta svojim drugim zgoditkom na utakmici. Ponajbolji gradski klub iz Popovače ugošćen je u Topuskom. Dečki su se lijepo okupali i odigrali veoma dobro uzevši domaćinu sve. Za ovu vrijednu pobjedu Moslavca najzaslužniji je Marko Pleša koji je postigao oba zgoditka u 10 i 75 minuti, jedini zgoditak za domaćina postigao je Krmpotić u 60 minuti.
Na Parku Grofova susjedi TŠK i Frankopan podijelili su plijen nakon blijede i anemične igre odigravši bez zgoditaka, najnepopularnijim rezultatom u nogometu. U Majuru još jedna podjela bodova, tako da su Perini Slavonci i dalje bez poraza. Zeleni su u Petrinji na jedvite jade dobili slabe goste iz Odre rezultatom 2:1. A, na Drvenjaku Metalca dečki iz Lipovljana uzeli bod kao kuća odigravši neodlučeno. U Gračenici još jedna slaba igra domaćina i poraz golom razlike od solidnih gostiju iz Budaševa koji i dalje kolo vode bez poraza.Rezultati odigranih utakmica 5 kola : Sokol-Podovi 4:0,Topusko-Moslavac 1:2,Radnik-Sloga Maris 1:1, TŠK-Frankopan 0:0, Mladost-Zrinski 2:1, Metalac-Slavonac 1:1 i Mladost GG-BSK 3:4. Poredak na ljestvici nakon petoga kola: BSK 11, Sokol i Mladost 10, Sloga Maris, Frankopan, Metalac i TŠK po 8 bodova, Slavonac 7, Moslavac 6, Topusko, Radnik i Podovi 4, Mladost GG 2 i Zrinski 1 bod. U 6. kolu 4. i 5. listopada u 16.30 sati igraju (subota) Slavonac-Mladost GG, Frankopan-Mladost i Sokol-Topusko,a u nedjelju, Podovi-BSK, Zrinski-Metalac, Sloga Maris-TŠK i Moslavac-Radnik.

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 4. KOLO

Jasenovac je u Košutarici (zamjensko igralište) osvojio prve bodove ove jeseni i to protiv kutinske Lokomotive, ali i Dinamo je konačno odigrao dobro i uzeo prve bodove protiv solidnih gostiju iz Pešćenice. U Derby susretu kola repušnjaci su slavili protiv Volodera doduše minimalno, ali zasluženo i ostali na čelu prvenstvene ljestvice bez poraza s maksimalnim brojem bodova. Sokolovi su u svom Rajiću visoko porazili Stari Grad, a Metalac u gostima Strug.U Hrastovici je glatko pao banovljanski Strijelac ne postigavši ni počasni zgoditak. Rezultati 4 kola: Strug-Metalac 1:3, Sloga-Strijelac 2:0, Jasenovac-Lokomotiva 3:1, Sokol-Stari Grad 5:2, Dinamo-Pešćenica 2:1 i Mladost R-Voloder 2:1. Poredak na ljestvici nakon četvrtog kola :Mladost R 12, Metalac 9, Voloder, Stari Grad i Sloga po 6, Pešćenica i Sokol 4, Strug,Strijelac, Lokomotiva, Jasenovac i Dinamo po 3 boda. U 5. kolu 4. i 5. listopada u 16.30 sati igraju (subota) Metalac-Sloga, (nedjelja) Voloder-Strug, Pešćenica-Mladost R, Stari Grad-Dinamo, Lokomotiva-Sokol i Strijelac-Jasenovac.

3. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA KUTINA 5. KOLO

Ovo je kolo obilovalo može se slobodno kazati "rukometnim"rezultatima, jer je na šest utakmica postignuto pedeset zgoditaka. U Potoku Sloga je kutinčanima zabila dvanaest komada, a istim rezultatom je Šartovac ispratio svoje goste iz Vlahiničke. Rog i društvo u Strušcu su zabili Brinjanima pola tuceta, a istim rezultatom je i Vatrogasac naprašio simpatične momke iz Selišta, dok je Jelengrad u Jamaricama poentirao sedam puta. Donjogračani su pak dvije minute prije kraja utakmice vodili 3:2 protiv M.Gubca, ali su gosti ipak pobijedili na kraju 3:4 i to je nogomet. Rezultati 5 kola: Naftaplin-Brinjani 6:0, Sloga-Dinamo Kt 12:0, Moslavina DG-M.Gubec 3:4, Vatrogasac-Selište 6:0, Šartovac-Ekonomik 12:0 i Dinamo J-Jelengrad 0:7. Poredak na ljestvici nakon petoga kola: Naftaplin i Jelengrad po 10, Matija Gubec i Moslavina po 9, Vatrogasac 8, Šartovac i Sloga p 7, Garić 6, Dinamo J i Brinjani po 3, Ekonomik 2 i Selište i Dinamo Kt bez bodova. U 6.kolu 4. i 5. listopada u 16.30 sati igraju (subota) M.Gubec-Vatrogasac, a u (nedjelju) Ekonomik-Dinamo J, Selište-Šartovac, Dinamo Kt-Moslavina, Brinjani-Sloga i Garić-Naftaplin.

 

(I. Pasanec)