mup-zumberak-mNa Žumberačkom gorju (Sošice) održana je 19. međunarodna atletska utrka u organizaciji domaćina AK Žumberak čime je započeo jesenski dio prvenstva u 1. Hrvatskoj ligi cestovnog trčanja.

U samoj utrci sudjelovalo je preko stotinjak natjecatelja, među kojima su bili i članovi udruge ´Moslavina u pokretu´ koji su se natjecali za opstanak u prvoj ligi među 10 najboljih atletsko-trkačkih klubova u RH.
Na izrazito zahtjevnoj stazi u dužini od 15,5 km i pri otežanim vremenskim uvjetima, u muškoj kategoriji pobjedu je odnio mađar Lajos Berec (00:56 min) dok je u ženskoj kategoriji pobjedu odnijela mađarka Katalin Garami (1:08 h).

Među članovima ´Moslavine u pokretu´ istaknuli su se Mirsad Veladžić (1:12 h) s osvojenom srebrnom medaljom (2. mjesto), Popovčanin Vladimir Duhaček (1:13 h) te Dubravko Rapić (1:22 h). U ženskoj kategoriji su po prvi puta nastupile Marija Merkaš (1:19 h) s osvojenom brončanom medaljom (3. mjesto) i Marija Dubičanec (1:21 h). Uz njih su ekipno nastupile i Antonija Džolić (1:20 h) te Marijana Vuković (1:36 h).

mup-zumberak-2

mup-zumberak-3

mup-zumberak-1

Članovi udruge ´Moslavina u pokretu´ domaćini su i glavni organizatori 8. kola 1. Hrvatske cestovne lige, koja će se održati na relaciji Kutina-Voloder.
U Kutinu i Voloder dolaze trkači i trkačice iz 32 altetska/trkačka kluba u RH koji će se natjecati u sve 3 Hrvatske lige cestovnog trčanja.
Udruga ´Moslavina u pokretu´ spremno dočekuje najveću i najznačajniju Moslavačku atletsku utrku, kako u sportskom/natjecateljskom, tako i u organizatorskom smislu.
Utrka je od ove godine također dobila službeni ligaški status i ušla među 12 najboljih maratona.