kbk-moslavac-filipovic-mTalijanski grad Lignano Sabbiadoro bio je domaćin Svjetskog kickboxing kupa na kojem se okupio rekordan broj sudionika, čak 2.050 natjecatelja iz 32 zemlje. Na ovom, do sada najjačem Svjetskom kupu, nastupio je i najbolji sportaš iz Popovače Marko Filipović.

Filipović je nastupio u seniorskoj konkurenciji u dvije discipline kickboxing sporta. U point fightingu u kategoriji +94 kg u prvoj borbi Marko pobjeđuje Marras Gianlucu iz Italije rezultatom 3:0, da bi u drugoj borbi potpuno dominirao nad Nijemcom Nicom Kramerom. U polufinalnoj borbi Filipović je odličnim nožnim tehnikama držao na distanci Paola Nicefora iz Italije, ali je Talijan bio brži sa rukama te u neizvjesnoj borbi pobjeđuje i odlazi u finale dok je Filipović ostao na trećem mjestu. U light kontaktu gdje je Marko puno bolji i kvalitetniji sportaš u polufinalu pobjeđuje Poljaka Tomasza Piechockog jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 te se plasira u finale gdje ga čeka snažan Rus Philipp Salugin.

kbk-moslavac-1

kbk-moslavac-2

kbk-moslavac-3

"Filipović je doista pružio snažan otpor ali Rus je svaki puta uzvratio još snažnije i na kraju zasluženo pobjedio i osvojio Svjetski kup. Sa osvojenom brončanom i srebrnom medaljom izuzetno sam zadovoljan nastupom Marka Filipovića na ovom Svjetskom kupu prvenstveno stoga jer mu je ovo prva seniorska godina pa mu je potrebno dosta turnira kako bi upoznao konkurenciju i nametnuo svoj prepoznatljiv stil borbe"- zaključuje trener Dražen Šalković. Sada slijedi stanka, a početkom kolovoza započinju pripreme za svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se početkom devetog mjeseca održati u Riminiju u Italiji.kbk-moslavac-4

kbk-moslavac-5