lopta-mŽUPANIJSKA PREMIJER LIGA 20. KOLO

Sokolovi su na svom prelijepom stadionu "Tratinčica" četiri puta poentirali protiv Grofova kojima je ovo treći uzastopni poraz i opomena kako osigurati miran san što se ostanka u premijerki tiče, jer im u narednom 21 kolu dolazi težak protivnik iz Gline.

Lekenik je kod kuće rutinski svladao dobre goste iz Budaševa i čeka mirno kraj prvenstva koje je već osvojeno. Sada je posve jasno da su preporođeni zelini iz Petrinje u dobroj formi, što su i dokazali u predgrađu pobjedom protiv crveno crnih. Kutinske su Oranje pod vodstvom novog trenera Renata Krizmanića muku mučili protiv Perinih Slavonaca da bi u konačnici osvojili bodove zgoditkom razlike. U Majuru domaći je Radnik nakon dobre igre pokleknuo protiv uvijek solidnog Banovca koji ne ispušta drugo mjesto na ljestvici. Kapac i društvo iz Topuskog u Odri uzeli sve, ostavivši domaćina u opasnoj zoni. U Popovači na gradskom stadionu veliko iznenađenje domaćin je protiv fenjeraša odigrao neodlučeno i to najnepopularnijim rezultatom bez zgoditaka ,ali i to je samo nogomet.

Rezultati 20 kola: Radnik- Banovac 2:3, Sokol- TŠK 4:1, Moslavac- Metalac =.=, Lekenik- BSK 3:1, Zrinski- Topusko 1:3, Frankopan- Mladost 1:4, i Moslavina- Sloga Maris 3:2.

Poredak na ljestvici nakon 20 kola: Lekenik 57, Banovac 41, Moslavina 39, Mladost 36, Sloga Maris 34, Moslavac 33, BSK 28, Topusko 26, Frankopan 23, Sokol 21, TŠK 18, Zrinski 17, Radnik 16 i Metalac 9 bodova.

U 21 kolu 3. i 4. svibnja u 17.00 sati igraju(subota), Moslavina- Radnik, Mladost- Zrinski, Topusko- Lekenik, Metalac- Sokol i TŠK- Banovac, a u nedjelju Sloga Maris-Frankopan i BSK-Moslavac.

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 16 KOLO
Gračanski plavi doživjeli prvi poraz i to u Dvoru od igrača Podova koji u dosadašnjih pet kola nastavka proljetnog dijela prvenstva ne znaju za poraz. U Repušnici Strijelac uzeo bod domaćoj Mladosti, dok je Slavonac na teškom gostovanju glatko s tri razlike dobio Slogu. Libertasova filijala Strug iskazala se u Jasenovcu svladavši dečke Načelnice Mice. Kanarinci su u svom Voloderu teškom mukom svladali Lokomotivu golom razlike, a utakmica Dinamo- Pešćenica prekinuta je u 82 minuti kod rezultata 4:3 za domaće, prekid je izazvao gostujući igrač, prilikom ulaska u igru udarivši domaćeg igrača, a potom i suca koji je utakmicu prekinuo.

Rezultati 16 kola: Mladost- Strijelac 1:1, Sloga- Strijelac 0:3, Jasenovac- Strug 0:2, Voloder- Lokomotiva 3:2, Podovi- Mladost 3:1 i Dinamo- Pešćenica 4:3 prekid.

Poredak nakon 16 kola: Mladost GG 39, Slavonac 33, Pešćenica 28, Sloga 26, Podovi 24, Vloder 22, Strug 21, Lokmotiva 19, Jasenovac 18, Strijelac 16, Dinamo i Mladost R po 10 bodova.

U 17 kolu 3 i 4 svibnja u 17.00 sati igraju(subota) Slavonac- Strijelac, (nedjelja) Dinamo- Mladost R, Pešćenica- Podovi, Mladost GG- Voloder, Lokomotiva- Jasenovac i Strug-Sloga.


DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 16 KOLO
Sokol je na jedvite jade u Mahovu iščupao bod, a u Derby susretu kola Metalac je tijesno uzeo mjeru Vatrogascu. Stari Grad je minimalno dobio Šartovca kod kuće, a Croatia je nadjačala Sunjskog na njegovom bunjištu. Tomislav je bio bolji od Matije Gupca, a utakmica Zeleni Brijeg- Jelengrad igra se na praznik rada 1. svibnja.

Rezultati 16 kola: Stari Grad- Šartovac 2:1, Mahovo- Sokol 2:2, Tomislav- Matija Gubec 3:1, Metalac- Vatrogasac 3:2 i Sunjski- Croatia 2:3.

Poredak nakon 16 kola: Metalac 35, Sokol 31, Vatrogasac 30, Stari Grad 29, Zeleni Brijeg 22, Sunjski 21, M.Gubec 20, Croatia 19, Šartovac 18, Tomislav 17, Jelengrad 14 i Mahovo 8 bodova.

U 17 kolu 3 i 4 svibnja s početkom u 17.00 sati igraju (subota) Zeleni Brijeg- Stari Grad i Matija Gubec- Mahovo,a u (nedjelju) Jelengrad- Sunjski, Croatia- Metalac, Vatrogasac- Tomislav i Sokol- Šartovac.

TREĆA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA KUTINA 11 KOLO
U Donjoj Vlahiničkoj golijada- Garić iz Ilove popio je "samo" devet komada, a u Derby susretu kola prvoplasirani Naftaplin predsjednika Roga u Brinjanima dobio četiri komada. Moslavina ali ona iz Donje Gračenice lako je poentirala u Selištu koje do sada nije osvojilo ni boda, a u sudaru dva Dinama u Jamaricama bolji je bio onaj domaći.

Rezultati 11 kola: Ekonomik- Garić 9:1, Brinjani- Naftaplin 4:0, Selište- Moslavina DG 1:4 i Dinamo J- Dinamo Kt 3:1. U 12 kolu 4 svibnja s početkom u 17.00 sati igraju: Dinamo J- Ekonomik, Dinamo KT- Selište, Moslavina- Brinjani i Naftaplin- Garić. (I.Pasanec)