kbk-filipovic-mOd 11. do 13. travnja u Innsbrucku se održao Svjetski kickboxing kup na kojem su vrlo uspješno nastupili i članovi KBK „MOSLAVAC" iz Popovače.

U konkurenciji 1740 natjecatelja iz 27 zemalja svijeta popovački sportaši osvojili su jednu zlatnu, jednu srebrnu i tri brončane medalje što ih svrstava u ponajbolje klubove koji su iz Hrvatske nastupili na ovom svjetskom kupu. Najbolji športaš Grada Popovače Marko Filipović u point faitingu u prvoj borbi pobjeđuje Posffrath Sama iz Njemačke 12:6 te u polufinalu Trofimov Stepana iz Rusije sa 7:6 da bi u finalu izgubio od odličnog Kalona Page iz Velike Britanije rezultatom 17:8 te tako osvojio srebrnu medalju. Fantastične borbe Filipović je odradio u light kontaktu gdje je pobjedama nad Kadigar Andresom iz Mađarske, te Markom Lovrićem iz Austrije u finalu svjetskog kupa potpuno nadvladao Muhović Sanela iz Švicarske te tako odnio svoje prvo seniorsko zlato na svjetskom kupu.kbk-filipovic5

kbk-filipovic2

Mihael Cvetko nastupio je u kick lightu gdje u prvoj borbi pobjeđuje Gyongyosi Matea iz Mađarske da bi u polufinalu izgubio u zadnjim sekundama borbe od Schimetschek Adriana iz Austrije te na taj način osvaja brončanu medalju.

kbk-jaic3

U juniorskoj konkurenciji Marko Jaić u apsolutnoj kategoriji nije uspio u polufinalu pobijediti Marthi Ashliya iz Irske te osvaja brončanu medalju. Hrvoje Stakor u light kontaktu kategorije do 63kg u prvoj borbi pobjeđuje Ernest Michaela iz Austrije pa zatim Hegyesi Daniela iz Mađarske da bi u polufinalu zbog ozljede koljena morao predati Aronu O Conor iz Irske te se ipak morao zadovoljiti  brončanom medaljom. U point fightingu Stakor nije uspio u prvoj borbi pobijediti Mađara Zoltana Laurincza te osvaja 12 mjesto na svjetskom kupu, kao i Michael Cvetko koji u light kontaktu gubi prvu borbu od Emannula Dimitrova iz Bugarske te osvaja 10 mjesto.kbk4

kbk6

"Iznimno sam zadovoljan nastupom svojih spotaša na ovom svjetskom kupu te nastavljamo daljnje pripreme za predstojeće državno prvenstvo u light kontakt koje će se održati 10.05. u Opatiji"- zaključuje trener Dražen Šalković.