srk-moslavac-2000-mProteklog vikenda u Poreču je održana završnica državnog prvenstva u rukometu za djevojčice 2000. godište i mlađe na kojem su se po prvi puta kvalificirale mlade rukometašice ŠRK Moslavac kroz kvalifikacije državne lige grupa Zapad 2 kao drugoplasirane u toj grupi.

ŠRK Moslavac na završnici zauzima 11. mjesto od 16 ekipa iz cijele Hrvatske. „U grupi D imali smo poraz od ekipe Marina Kaštela (14:12) te poraz u drugoj utakmici od ekipe Tvin-a iz Virovitice (16:11) te pobjedu protiv ekipe Omišlja (14:7). Kao treće plasirana ekipa grupe D borili smo se za plasman od 9- 16 mjesta gdje smo u prvoj utakmici, najbolje odigranoj na turniru, pobijedili ekipu Trogira 18:12. Ta nas je pobjeda vodila na ekipu Sesveta u razigravanje za 9- 12 mjesto gdje nas je poraz od iste (12:9) odveo ponovo na ekipu Omišlja u borbu za 11. mjesto te istu dobivamo 12:10. Tom pobjedom završavamo na 11. mjestu državnog prvenstva sa 3 pobjede i 3 poraza, plus 5 gol razlikom (76 danih, 71 primjenih) pogodaka. Obzirom na uvjete i na sve probleme u kojima djevojčice rade uspjeh je sami odlazak na zavšnicu državnog prvenstva. Mlada ekipa kojoj je to prvo natjecanje ovakvog karaktera u prve dvije utakmice zbog neiskustva i treme podliježe atmosferi velike dvorane Žatika te propuštamo šansu za plasman od 1-8 mjesta. Jedanaesto mjesto je vrlo dobar uspjeh ekipe i dobra podloga za daljnji napredak jer nitko nas nije totalno nadigrao da bi se moglo reći kako nam tamo nije bilo mjesto. Ima još puno velikih klubova iz Hrvatske čije djevojke nisu bile na završnici, stoga smo još više ponosni na naš odlazak i vrlo korektan nastup u Poreču"- izvješćuju iz RK 'Moslavac.

srk-moslavac-2000-1
ŠRK Moslavac na završnici su predstavljale djevojčice: Viktoria Pomahač, Mihana Hasak, Matea Mikulić, Ana Pejić, Dora Kramarić, Ana Malekinušić, Maja Turković, Antonela Ratkajec, Anamarija Abramović, Paola Tija Tutić, Laura Cvetić, Nola Kocet uz pratnju trenera Dragomira Stambolije, pomoćne trenerice Martine Đođo, Marka Pleše i voditelja ekipe Miroslava Lončarića.
„Zahvaljujemo Gradu Popovača i Zajednici športskih udruga što su nam omogućili nastup na završnici u Poreču jer je ovo bila prva mlada ekipa iz Popovače kojoj je pošlo za rukom otići na završni turnir prvenstva Hrvatske"- poručuju iz Kluba.