kbk-varazdin-mU Varaždinu je održano prvenstvo Hrvatske u kick lightu za seniore, point fightingu za juniore i light kontaktu za starije kadete na kojem su nastupili i sportaši iz Popovače.

U juniorskoj konkurenciji u disciplini point fighting nastupili su u kategoriji do 63 kg Hrvoje Stakor i Mateo Đudarić. U polufinalnim borbama Stakor gubi od Kristijana Podvorca iz Kutine dok je Đudarić poražen od Mihaela Javorovića iz Karlovca te obojica osvajaju treća mjesta na državnom prvenstvu. Ovim porazom Stakor i Đudarić umanjili su svoje izglede za nastup na svjetskom juniorskom prvenstvu u disciplini point fighting koje će se krajem devetog mjeseca održati u Italiji. U juniorskoj konkureciji dicipline kick light gdje su dozvoljeni i udarci po nogama, nastupio je i Marko Jaić u apsolutnoj kategoriji i u polufinalu pobijedio Antonia Grubišića iz Rijeke rezultatom 2:1 da bi u finalu po riječima trenera Šalkovića nepravedno izgubio sudačkom odlukom 2:1 od Matka Živčića iz Karlovca. U seniorskoj konkurenciji odličan nastup imao je Mihael Cvetko koji je u kick lightu u kategoriji do 84 kg pobijedio u polufinalu Brunu Serdarevića iz Benkovca sa 2:1, da bi u finalu već vidno iscrpljen izgubio od Lea Pavičića iz Siska rezultatom 2:1.

kbk-varazdin-1

kbk-varazdin-2

"Uz malo više koncentracije i sportske sreće rezultat je mogao biti i bolji za nas"- ističe trener Dražen Šalković dodajući da se natjecatelji KBK Moslavac sada moraju kvalitetno pripremiti za predstojeći Svjetski kickboxing kup koji će se održati od 11. do 13.04.2014 u Innsbrucku u Austriji. To im je, uz europsko i svjetsko prvenstvo, najvažnije natjecanje ove godine.