zsu-mU okviru predstavljanja izvješća o radu u protekloj godini, na skupštini Zajednice športskih udruga istaknuto je kako su njezine aktivnosti prije svega bile usmjerene na na poticanje i promicanje sporta, stvaranje uvjeta za održavanje sportskih priredbi, skrb o sportskim objektima, provedbu sportskih aktivnosti za djecu i mladež.


„Svakako valja naglasiti dva povezana programa- program školovanja i stručnog usavršavanja kadrova za potrebe sporta i program provođenja aktivnosti na obuci djece i mladeži kao temelj budućeg razvoja sporta na području Grada. Klubovima, u kojima se u prethodnih par godina znatno više i stručnije radi, uloženi trud i rad počinje se vraćati"- naglasio je predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Popovače Željko Kasik te podsjetio da Zajednica danas broji 16 udruga u kojima je oko 1250 članova i u sklopu kojih se trenira nogomet, rukomet, kuglanje, kickboxing, sportski ribolov, motokros i streljaštvo.
Sukladno svojim mogućnostima Zajednica je pomagala i školski sport. Govoreći o značajnim aktivnostima na skrbi oko sportskih objekata, Kasik se osvrnuo i na aktualnu izgradnju tribina na nogometnom igralištu NK Moslavac Popovača i osvjetljenje glavnog stadiona te ishođenje dozvola za izgradnju svlačionica zahvalivši podršci gradonačelnika navedenim projektima. „Napokon se gradi nova škola sa športskom dvoranom pa se nadamo da će za godinu dana i dvoranskim sportovima biti osigurani adekvatni uvjeti za rad"- zaključio je Kasik.

zsu-1

zsu-2
U okviru rasprave po iznesenim izvješćima, Ivan Pasanec izrazio je nezadovoljstvo činjenicom da Kuglački klub Ciglenica, koji je prvak 3. kuglačke lige sjever čime ima uvjete za prelazak u 2. ligu, isto neće biti u mogućnosti realizirati zbog nedostatka financijskih sredstava. „Od planiranih 35.000 kuna, 23.000 iznose minimalni troškovi korištenja kuglane. Za 2. ligu kuglači bi morali trenirati u Sisku ili Novskoj budući dvorana u Kutini ne zadovoljava osnovne uvjete"- obrazložio je Pasanec. Predsjednik Zajednice odgovorio je kako se KK Ciglenica jedne godine natječe u 2., a druge u 3. ligi no sredstva im tijekom proteklih godina nisu niti povećavana, niti smanjivana u odnosu na razinu natjecanja.

zsu-3

zsu-4
Pozdravljajući skupštinu gradonačelnik Josip Mišković naglasio je kako se, kroz formiranje Zajednice športskih udruga, novac najkvalitetnije raspoređuje. „Uz redovna sredstva za rad Zajednice u iznosu od 684.000 kuna, Grad kontinuirano izdvaja značajna sredstva i za razvoj infrastrukture- izradu projektne dokumentacije, obnavljanje i legalizaciju objekata, pa tako ulaganja u sport na godišnjoj razini sežu i preko 1,2 milijuna kuna"- rekao je Mišković.zsu-5