rk-moslavac-mZavršeno je državno natjecanje po regijama u rukometu za djevojčice 2000-2001 gdje je ŠRK Moslavac postigao izniman uspijeh i plasirao se na završnicu prvenstva Hrvatske koje će se održati u Poreču od 10- 13.04.2014 .


„Na završnici ŠRK Moslavac će igrati sa još 15 najboljih klubova iz Hrvatske kao jedini klub koji nema svoju dvoranu već trenira u školskoj sportskoj dvorani dimenzija 22 x 11, a sve službene utakmice igra u dvorani SŠ Križ ili kao gosti"- ističu iz Kluba.
Plasman po regijama osigurale su ekipe:
regija Sjever: Podravka,Osijek,Garešnica,Tvin(Virovitica),Đakovo,
regija Jug : Kaštela,Makarska,Trogir,Split 2010,
regija Zapad 1: Zamet,Rudar(Labin), Omišalj
regija Zapad 2: Ivanić,Moslavac,Lokomotiva,Sesvete
„Pogledamo li koji su se svi klubovi plasirali na završnicu prvenstva Hrvatske, a još više uzmemo li u obzir koji se klubovi nisu uspjeli plasirati na završnicu, tek se onda vidi koliki je uspjeh napravila mlada ekipa ŠRK Moslavac"- kažu u ŠRK Moslavac.
Rezultati ŠRK Moslavac u regiji Zapad 2 gdje je osvojeno 2 mjesto u regiji sa osovjenim 15 bodova (7+1+1) i odličnu gol razliku 195:115 (+87), pobjede protiv: Samobora(27:5), Sloga (Sv.Nedjelja30:9), Lokomotive(18:11), Sesveta (27:18), Trešnjevke (20:9), Gorice(25:8), Dugog Sela(22:15) neriješen rezultat protiv Karlovca (16:16) i jedan poraz od državnih prvakinja iz Ivanića 10:24.
Taj uspjeh ŠRK Moslavac postigle su najvećim dijelom slijedeće djevojčice sa slike ;
stoje:Matea Mikulić, Nola Kocet, Maja Turković, Ana Pejić, Ana Malekinušić, Mihana Hasak,Dora Kramarić
sjede: Paola Tija Tutić, Vitkoria Pomahač, Anamarija Abramović, Antonela Ratkajec, Laura Cvetić
uz pomoć djevojčica kojih nema na ovoj slici: Lea Plaščar, Dorotea i Patricija Florijanović, Magdalena Cvetić, Iva Luketić.
„Nadamo se da će se pronaći dostatna sredstva za odlazak tih djevojčica ŠRK Moslavac na završnicu državnog prenstva u Poreč od 10-13.01.2014 jer su svojim zalaganjem, trudom i odricanjem aposolutno to zaslužile. Ovaj uspijeh je rezultat višegodišnjeg rada usprkos neadekvatnoj dvorani ali uz svesrdnu pomoć roditelja, Grada Popovače i Općine Velika Ludina, škole Popovača i Velika Ludina te svih onih koji su uz nas sve ovo vrijeme na bilo koji način podržavali. Na ovakav način se svima zahvaljujemo na podršci i nadamo se da će se pronaći način da prezentiramo Popovaču, Veliku Ludinu odnosno Moslavinu kao regiju odlaskom na završnicu državnog prvenstva u Poreč. Teško je u kolektivnom sportu u maloj sredini postići ovakav rezultat, stoga je uspjeh tim veći. Prilika je ovo da se, uz tradicinalno odličan Kickboxing, mažoretkinje, odlične rezutate u robotici, o talentiranim pojedincima, čuje i za rukomet u ovom dijelu Moslavine"- zaključuje Miroslav Lončarić, voditelj škole rukometa 'Moslavac'.

Zapad2