mup-m»Iza nas je vrlo uspješna sportska godina koju smo završili u 2. Hrvatskoj ligi cestovnog trčanja, te smo se učlanili u Hrvatski atletski savez», rekao je na godišnjoj skupštini sportske udruge Moslavina u pokretu predsjednik Danijel Kepe.


Vidljiv napredak u radu i vrlo dobri rezultati ostvareni su prošle godine usprkos ozljedama na početku sezone, te tako muška ekipa Moslavine u pokretu završava na 5. mjestu od 28 atletskih klubova cestovnog trčanja iz RH, dok je ženska ekipa na 6. mjestu od ukupno 15 klubova. Među kapitalnim sportskim događajima istaknuta je međunarodna utrka Kutina – Voloder koja je ove godine odlukom HUCIPT-a ušla u 12 najboljih cestovnih utrka i maratona Hrvatske i dobila status LIGA utrka. Sa 30-ak na 153 trkača unatoč malom budžetu i nagradnom fondu utrke potvrda je da je ova utrka prepoznata od strane najboljih maratonaca iz Hrvatske i susjednih zemalja, što je ujedno i promidžba za gradove Kutinu, Popovaču te manifestaciju Voloderska jesen.

mup2

mup3
Skupštinu Udruge pozdravili su zamjenik županice Ivan Nekvapil, te zamjenik gradonačelnika Kutine Damir Petravić koji je postao i počasni član Udruge. Pozdravili su ustrajnost trkača svih uzrasta uz obećanje da će pokušati dati svoj doprinos koliko god to bude moguće da udruga i dalje napreduje. Posebno su pozdravili brojne humanitarne utrke u kojima udruga redovito sudjeluje u spomen na sve hrvatske branitelje i civilne žrtve rata. Kako je već više puta naglašeno, udruga je izrazito nezadovoljna raspodjelom sredstava u kutinskoj Zajednici sportskih udruga za koju smatra da sredstva dodijeljuje bez jasnih kriterija i bez vrednovanja stvarnih rezultata. Zahvala je ovom prilikom upućena sponzorima, posebno kutinskom SELKU i Turbomehanici.