mup-ermakora-mIgor Ermakora i njegova klupska kolegica Antonija Džolić iz Atletskog kluba 'Moslavina u pokretu- Kutina' odradili su vrlo uspješno utrku Zagrepčanka 512 stepenica.
Prošlogodišnji pobjednik utrke Igor Ermakora je bio ukupno treći kod muškaraca i prvi Hrvat na utrci, a Antonija Džolić je bila peta kod žena i treća Hrvatica u ukupnom poretku.


Bila je to druga po redu utrka stepenicama – Zagrepčanka 512. Trčalo se u poslovnoj zgradi Zagrepčanka od prizemlja do 25. kata – 490 stepenica. Nastupilo je ukupno oko 200 trkača iz Hrvatske i inozemstva,a među njima i neka vrlo poznata i svjetski priznata imena među kojima treba istaknuti Rudolfa Reitbergera, dvostrukog pobjednika najpoznatije svjetske utrke stepenicama Empire State Buliding Run-Up (2004. i 2005.) te Matjaž Mikloša, poznatog i uspješnog slovenskog planinskog trkača, 13. na ljestvici Towerrunning World Cup 2013.
"Očekivano, u muškoj konkurenciji je pobijedio Matjaž Mikoša s novim rekordom staze (2:38). Kod žena je pobijedila slovenska trkačica Karmen Klančnik s vremenom 3:25 što je ujedno i novi ženski rekord staze.

Nakon klasične utrke stepenicama uslijedila je utrka vatrogasaca koji su svladavali istu stazu, ali s humaniratnim ciljem – prikupljanja sredstava za udrugu Hrvatska udruga leukemija i limfomi HULL. Na utrci je nastupilo 39 sudionika, 35 iz Hrvatske i 4 iz Slovenije. Kod muškaraca je pobijedio Anže Habjan iz Slovenije s rezultatom 3:51, a kod žena Sandra Juhaz s 5:07. Kako i priliči, vatrogasci su nastupili u opremi za požare.

"Naši Igor i Antonija vrlo su zadovoljni svojim rezultatom te su osvjetlali obraz Hrvatske, Kutine, Popovače i cijele Moslavine u ovoj utrci, a njihovim rezultatom AK Moslavina u pokretu-Kutina je bio najuspješniji Hrvatski klub na popularnoj međunarodnoj utrci 'Zagrepčanka 512 stepenica', sa dva trkača među prvih pet u utrci. Utrka ZAGREPČANKA 512 STEPENICA je bila odlično medijski praćena pa smo je tako mogli vidjeti na svim centralnim dnevnicima svih naših TV kuća, a sutradan i u svim dnevnim novinama"- ističu iz Kluba.

mup-ermakora-1

Sljedeći nastup trkači AK MOSLAVINE u POKRETU imaju 29.12. kada trče na poziv organizatora Duška Štrbca i Pakračke HVIDRE u Pakracu memorijalnu utrku "Fokinom stazom" za poginule hrvatske branitelje sa područja Pakraca i Lipika.