lopta-mŽUPANIJSKA PREMIJER LIGA 13. KOLO
Prema očekivanju Lekenik je svojom trinaestom pobjedom kod Zrinskog u isto toliko kola uzeo jesenski tron ,na kojem je uglavnom i sjedio u svim kolima ove jeseni.

Karakteristika prednjeg je i impozantna gol razlika od plus 45, zabivši svojim protivnicima 56, a primio je samo 11 zgoditaka. Oranje su kod kuće Sokolovima Ivice Palaića zabili pola tuceta što je bilo dostatno za pobjedu, ali ne za više jer im lider iz Lekenika bježi "samo" trinaest bodova što je ispod renomea kluba sa takvom tradicijom. Ugodno iznenađenje priredio je Banovac koji je kod kuće u zamjenjenom domaćinstvu minimalno dobio Slogu Maris i zasjeo na treće mjesto prvenstvene ljestvice što je veliki uspjeh. U Budaševu dečki predsjednika Ivića dobili Solomunove radnike i s 22 boda došli na podjelu četvrtog mjesta što je adekvatno uloženom. Mlinkini metalci s drvenjaka uzeli u Topuskom i peti bod za kraj, izgleda da su samo malo prekasno došli u formu koja bi im donijela bolji plasman. Kao i prošle jeseni pa tako i ove vremenske prilike nisu dozvolile da se odigra kompletno kolo,pa je iz istih razloga odgođena utakmica u Petrinji, Mladost-TŠK 1932 zbog vode na terenu za igru, pa prema izjavi povjerenika za natjecanje Damira Nogića ista bi se mogla odigrati sljedeće nedjelje ako to vrijeme bude dopustilo. Moslavci iz grada Popovače u Galdovu nisu uspjeli, dobili su ih crveno crni predsjednika Grubeca doduše minimalno, ali dovoljno za tri boda s kojima su se sa Zrinskim zamijenili za mjesta na ljestvici. Što se tiče igre i plasmana Moslavca ove jeseni bile su više nego dobre i da nije bilo nekoliko nepotrebnih kikseva rezultat je mogao biti i puno bolji, slijedom toga plasman na peto mjesto zadovoljava.

Rezultati 13 kola: BSK-Radnik 3:1,Topusko-Metalac 1:1,Mladost-TŠK nije igrano,Banovac-Sloga Maris 1:0,Moslavina-Sokol 6:2,Frankopan-Moslavac 2:1, i Zrinski-Lekenik 0:4.Konačni poredak jeseni: Lekenik 39,Moslavina 28,Banovac 25,Sloga Maris,Moslavac i BSK po 22,Mladost 17 ut.manje,Sokol 16,Frankopan i Zrinski 14,TŠK 12 ut.manje,Topuusko 11,Radnik 8 i Metalac 5 bodova.

Stručnom stožeru,igračima i upravi NK Lekenik iskrene čestitke na tituli Jesenskog prvaka.

(Piše: Ivan Pasanec)