kbk-poljska-mU Poljskoj se od 14. do 23.09. 2013. održavalo europsko kickboxing prvenstvo za kadete i juniore na kojem je sudjelovalo 1690 natjecatelja iz 36 zemalja. Na ovom, do sada najkvalitetnijem natjecanju, nastupilo je i troje članova kickboxing kluba „MOSLAVAC" iz Popovače.

U kadetskoj konkurenciji nastupio je Mateo Đudarić koji je u point fightigu izgubio od Lorenza Del Gaudia iz Italije u prvom kolu. Više sreće imao je junior Hrvoje Stakor koji je u point fightingu u prvom kolu pobijedio Nijaza Ljubijankića iz BiH rezultatom 16:13 da bi u drugom kolu izgubio od odličnog švicarca Daniya Mancaria rezultatom 14:4. Hrvoje je nastupio i u light kontaktu gdje je pobjedio Ukrajinca Denysa Dyrenkoa disfalifikacijom protivnika zbog prejakog udarca. Hrvoju je liječnik zabranio daljnju borbu te je u ukupnom poretku zauzeo osmo mjesto.

kbk-poljska3

kbk-poljska1

kbk-poljska4

Najbolji sportaš u Popovači i jedan od ponajboljih juniora u sastavu hrvatske kickboxing reprezentacije Marko Filipović osvojio je dva zlata i tim rezultatom postao najuspješniji član reprezentacije na ovom prvenstvu. U polufinalu pointfightinga Marko pobjeđuje Hasret Sommeza iz Turske rezultatom 12:2 da bi u finalu kategorije +94 kg u odličnoj borbi pobijedio Talijana Giacomo Canatoa rezultatom 21:13. U light kontaktu u polufinalu pobjeđuje snažnog Igora Voroshilova iz Rusije rezultatom 3:0 da bi u finalu sjajnom tehnikom prisilio Jakuba Dabrowskog iz Poljske na predaju početkom druge runde. Ovo je najbolji nastup Filipovića na velikim međunarodnim natjecanjima i najbolji završetak juniorske karijere a svoju kvalitetu pokušat će nastaviti i za dva mjeseca u seniorskom uzrastu na predstojećem svjetskom prvenstvu za seniore koje će se održati u Antaliyi u Turskoj.

kbk-poljska2

kbk-poljska5