lopta-mŽUPANIJSKA PREMIJER LIGA 26 KOLO
Derby 26. kola u Novskoj bez odluke, vodeći Libertas se nije uspio revanširati Moslavini za visoki poraz koji su doživjeli prošle jeseni u Kutini, jer su napadači obje momčadi postigli samo po jedan zgoditak čime su oba protivnika u konačnici bili zadovoljni, a posebno gosti koji već duže vrijeme nastupaju s pomlađenom momčadi.

 

Dva su "bisera" subotnjih utakmica ovoga kola, visoka pobjeda Grofova kod kuće protiv solidnih susjeda iz Budaševa i pobjeda Banovca u gostima kod drugoplasiranog Metalca, koji je bio jedan od aspiranata za prvo mjesto, da čovjek ne povjeruje, ali to je nogomet gdje je sve moguće. Sokolovi su pak na svojoj Tratinčici lako dobili zelene iz Petrinje što govori da bježe iz opasne zone za ispadanje. Repušnjaci su protiv Topuskog kod kuće odigrali dobro i minimalno dobili, čime su se malo udaljili iz opasne zone. Pešćenica je Gračanskim plavima zabila četvorku i osigurala nove bodove koji život znače. U gradu Popovači dobra utakmica u kojoj su Moslavci savladali solidne goste iz Jazavice Roždanika doduše minimalno ali zasluženo kažu čelnici oba kluba Pera i Mario. Frankopan je odmarao u ovom kolu.
Rezultati 26. kola: Mladost R- Topusko 3:2, Libertas- Moslavina 1:1, Pešćenica- Mladost GG 4:1, Metalac- Banovac 1:3, Sokol- Mladost P 3:1, Moslavac- Sloga Maris 2:1, i TŠK- BSK 5:0.
Poredak na tablici: Libertas 55, Metalac 53, Moslavina 52, BSK 45, Sloga Maris 42, Mladost 36, Moslavac 33, Topusko 29, TŠK i Banovac 27, Frankopan i Mladost R 25, Pešćenica 22, Sokol 21 i Mladost GG 15 bodova.
U 27 kolu 25 i 26 svibnja s početkom u 17.30 sati igraju: (subota) BSK- Moslavac, Sloga Maris-Sokol i Mladost GG- Libertas,a (nedjelja) Mladost- Metalac, Banovac- Pešćenica, Moslavina- Mladost R i Topusko- Frankopan, a TŠK je slobodan.

1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 19 KOLO
Radnik je neozbiljno ušao u utakmicu protiv Podova i odigrao samo neodlučeno, ali i dalje je bez konkurencije u I-ŽNL. Jasenovac je minimalno dobio Zrinskog, dok je Strijelac visoko porazio Sunjski u njegovoj Gredi. Dinamo je shvatio ozbiljnost nogometne igre i svoj status u ligi pa je krenu u bitku za goli život, te je pobjedom protiv Sloge pobjegao sa posljednjeg mjesta prvenstvene tablice, a fenjer prepustio Slogi. Kutinska je Lokomotiva rasturila Voloderske kanarince zabivši im četiri komada, a Slavonac je bio slobodan.
Rezultati 19 kola: Jasenovac- Zrinski 2:1, Sunjski- Strijelac 0:4, Dinamo- Sloga 4:2, Radnik- Podovi 2:2, i Lokomotiva- Voloder 4:0.
Poredak na ljestvici je sljedeći: Radnik 45, Strijelac 32, Zrinski 31, Podovi 28, Voloder 24, Jasenovac 22, Slavonac 21, Lokomotiva 18, Sunjski i Dinamo 14, i Sloga 11 bodova.
U 20 kolu 26. svibnja s početkom u 17.30 igraju: Voloder- Radnik, Podovi- Dinamo, Sloga- Sunjski, Strijelac- Jasenovac, Zrinski- Slavonac a Lokomotiva odmara u ovom kolu.

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 19 KOLO
Još jedna dobra partija Metalca u Košutarici, gdje su Jurica i Zola zabili pet komada domaćinu. Stari grad je na svom bunjištu lako dobio Šartovca, a Sokol teže nago što se to očekivalo Jelengrada. Tomislav je u Subockoj pregazio Belovarićeve zvijezde iz Mahova, a Sava je gle čuda uzela glatko skalp prvoplasiranom Strugu i zakuhala na vrhu tablice. Utakmica Dinamo-Vatrogasac je odgođena iz nepoznatih razloga.
Rezultati 18 kola: Mladost- Metalac 3:5, Stari Grad- Šartovac 2:0, Sokol- Jelengrad 2:1, Tomislav- Mahovo 3:1, Sava- Strug 3:0.
Poredak na ljestvici je sljedeći: Strug 40, Sokol 38, Jelengrad 33, Metalac 31, Mahovo 30, Vatrogasac 29, Stari Grad 24, Šartovac 23, Tomislav 20, Mladost 15, Dinamo 12 i Sava 7 bodova.
U sljedećem kolu 26 svibnja s početkom u 17.30 sati igraju: Sava- Mladost, Strug-Tomislav, Mahovo- Dinamo, Vatrogasac- Sokol, Jelengrad- Stari grad i Šartovac- Metalac.

3. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA SKUPINA KUTINA 16 KOLO
Garić je u Selištu minimalno dobio, a Naftaplin kod kuće poražen od Dinama iz Jamarica na žalost Roga i društva iz Strušca. Brinjani i Moslavina DG podijelili su plijen, dok su Potočani u gradskom Derby susretu visoko porazili goste iz Donje Vlahiničke, dok je Matija Gubec odmarao u ovom kolu.
Rezultati 16 kola: Selište- Garić 0:1, Naftaplin- Dinamo 0:2, Brinjani- Moslavina DG 1:1, i Sloga- Ekonomik 5:1.
Poredak nakon 16 kola: Matija Gubec i dinamo 33, Naftaplin 26, Moslavina 21, Sloga i Selište 17, Garić 15, Ekonomik 14 i Brinjani 4 boda.
U 17. kolu 26 svibnja igraju: Ekonomik- Brinjani, Moslavina DG-Naftaplin, Dinamo- Selište i Garić- Matija Gubec, slobodna je Sloga.