reprezentativke-ana-pejic-anamarija-abramovic-mihana-hasak-mČak četiri članice ŠRK Moslavac- Ana Pejić, Anamarija Abramović i Mihana Hasak te Mateja Nikolić odabrane su u sastav regionalne reprezentacije Središnje Hrvatske.


Nakon odrađenog treninga i međusobne igre u sesvetskoj dvorani Jelkovec, stručno povjerenstvo prisutnih trenera je među 45 mladih igračica rođenih 2000-2001. godine odabralo igračice koje će predstavljati Središnju Hrvatsku na turniru regionalnih reprezentacija u Rijeci, krajem mjeseca travnja. „Među odabranim djevojčicama su sve tri članice ŠRK Moslavac- Ana Pejić, Anamarija Abramović i Mihana Hasak, što je za našu školu rukometa velik uspjeh. Naime, svi prvoligaški (Lokomotiva, Sesvete, Zelina, Ivanić, Samobor, Trešnjevka), drugoligaški (Dugo Selo, Karlovac) i trećeligaški (Lonia) klubovi poslali su svoje mlade igračice na okupljanje. Među njima su se našle i naše tri igračice, kao članice jedine momčadi koja nema svoju seniorsku ekipu u sustavu natjecanja i koja jedina od svih navedenih klubova nema svoju rukometnu dvoranu. Samim time je ovo priznanje još veće za navedene djevojčice ali i sve njihove suigračice iz Popovače i Velike Ludine koje su im omogućile kroz godine treniranja da budu odlične rukometašice i (možda) jedog dana predstavljaju svoj grad i državu na međunarodnoj razini. Nekoliko dana kasnije održano je regionalno okupljanje i za 1998. godište gdje smo također imali svoju predstavnicu. Mlada igračica ŠRK Moslavca Mateja Nikolic prošla je na tom okupljanju i postala regionalna reprezentativka kao i naše tri mlađe djevojčice. Biti izabran između 45 mladih sportašica iz ovog dijela Hrvatske uz minimalne uvjete velik je podstrek kako njima, tako i svim članicama i članovima ŠRK Moslavac, roditeljima koji su podrška, OŠ Popovača i V. Ludina i njihovim ravnateljima, te upravi i trenerima koji rade u i oko kluba"- ističe Miroslav Lončarić, voditelj škole rukometa ŠRK Moslavac zaključujući kako ovo predstavlja dokaz da rukomet u Popovači i okolnim mjestima ima svoju budućnost.

regionalne reprezentativke

mateja-nikolic1

mateja-nikolic2

Izgradnjom dvorane, dodaje Lončarić, uvjeti će se značajno poboljšati a samim time bit će lakše ostvariti još kvalitetnije rezultate koji su i sada na vrlo dobroj razini unatoč skromnim uvjetima. „Hvala svima koji su nam podrška u radu i nadam se da ovo nisu zadnji članovi koji će predstavljati Popovaču i okolne općine na državnoj razini"- poručuju iz vodstva ŠRK Moslavac.