lopta-mŽUPANIJSKA PREMIJER LIGA 18. KOLO

 

Konačno da je ovoga Proljeća odigrano jedno kompletno, a sve to zahvaljujući vremenu koje opet prijeti. U Derby susretu ovoga kola u Petrinji su zeleni trenera Kunerta odigrali neodlučeno protiv Oranja iz Kutine pa su rezultatom bili svi sretni i zadovoljni.

U Budaševu susjedski derby BSK-a i Frankopana, očevidci kažu dobra i zanimljiva utakmica u kojoj su gosti uzeli sve, te nakon prošlonedjeljnog poraza kod kuće protiv Sloge Maris Igor i Grubec mogu biti zadovoljni, a domaćinu ostaje da se vadi u narednom kolu na veliku subotu u Topuskom. Ludinski se Sokoli bude iz zimskog sna pa su eto nekoga i oni pobijedili, a riječ je o Pešćenici. Grofovi su pak na svom parku odigrali nulu sa Repušnjacima, koji su pobjedom protiv Sloge Maris u prošlom kolu dobili vjetar u leđa. Moslavci i Slavonci iz Novske trebali su odigrati dobru utakmicu, ali niti "d"od dobroga jer su gosti igrajući gotovo u "leru"s tri zgoditka za nepunih pola sata vodili tri razlike i sve je bilo gotovo, domaćinu je ostalo tek toliko da izvrši nekoliko čudnih zamjena igrača i da u drugom dijelu utakmice primi još dva zgoditka, a prvak ostaje prvak. Dečki bivšeg predsjednika Središta Novska nakon dobre igre u Galdovu prošle nedjelje bez većih problema dobili Topusko. Gračani su u Glini popili tricu s pričuvnim vratarom, a prvi vratar je valjda nezadovoljan svojim statusom u klubu otišao na skijanje, jer normalno je sada ne rastu "vrganji" čiji je on strastveni berač. Metalac je bio slobodan.
Rezultati 18. kola: Sokol- Pešćenica 1:0, Moslavac- Libertas 0:5, TŠK-Mladost R 0:0, BSK- Frankopan 2:3, Sloga Maris- Topusko 2:0, Mladost- Moslavina 1:1, Banovac- Mladost GG 3;0.
Poredak na ljestvici nakon osamnaestog kola: Libertas 42, Moslavina 40, Metalac 37, Sloga Maris 33, BSK 32, Mladost P 27, Topusko 25, Frankopan 21, Mladost R i Moslavac 15, TŠK 14, Mladost GG 13, Pešćenica 12, Banovac i Sokol 11.
U subotu 30. travnja s početkom u 15.30 sati igraju: Mladost GG- Mladost P, Moslavina- Sloga Maris, Topusko-BSK, Frankopan- TŠK, Mladost R- Moslavac, Libertas- Sokol i Pešćenica-Metalac, dok je Banovac slobodan.

 

1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 12 KOLO

Prava golijada u nastavku Proljetnog dijela prvenstva I-ŽNL, u samo četiri utakmice strijelci su postigli 27 zgoditaka što je prosječno 6,75 po utakmici, bravo napadači. Drugoplasirani Zrinski je u Hrastovici zabio šest ali je i primio četiri zgoditka, a sve to nakon 2:2 u poluvremenu. Slavonac kod kuće protiv dobrih Dvorana nije postigao niti počasni zgoditak dok su Dvorani dva puta poentirali za pobjedu. Kutinska je Lokomotiva u Gredi Sunjskoj primila pola tuceta, a postigla samo jedan, čudno ali istinito nažalost. Na umjetnjaku gradskog stadiona u Kutini Dinamo iz Osekova izdržao samo prvo poluvrijeme kada je bilo 2:2, ali su Solomunovi dečki došli na svoje u drugom dijelu i poentirali četiri puta za konačnicu i nove bodove- neka se zna tko kolo vodi. Utakmica Jasenovac- Voloder odgođena je zbog vode i blatnog terena za 1. Travnja (nije prvotravanjska šala). Strijelac je bio slobodan.
Rezultati 12. kola: Sloga- Zrinski 4:6, Slavonac- Podovi 0:2, Sunjski- Lokomotiva 6:1, Dinamo- Radnik 1:6.
Poredak na ljestvici nakon 12. kola: Radnik 29, Zrinski 25, Strijelac, Jasenovac i Podovi po 18, Voloder 16, Slavonac 14, Sloga 10, Lokomotiva 9, Sunjski 7 i Dinamo 3 boda.
U 13. kolu koje se igra 7. travnja s početkom u 16.30 sati sastaju se: Radnik- Sunjski, Lokomotiva- Jasenovac, Voloder- Slavonac, Podovi- Zrinski i Sloga- Strijelac. Dinamo je slobodan.