lopta-mDvije neodigrane (odgođene) utakmice zbog vremenskih neprilika značajke su ovog kola, a koje će se odigrati u utorak, 19. ožujka Moslavina-Banovac, te u srijedu 20. ožujka Topusko-Mladost P.

Inače u ovom kolu gosti su tri puta slavili, a domaćini samo dvaput. Slavonske lole iz Jazavice nadigrali su domaćina u Galdovu u svim elementima nogometne igre, već u 9. minuti gosti vode, da bi u 76. minuti u smiraj utakmice postigli i svoj drugi zgoditak preko danas izvrsnog strijelca i kapetana momčadi Denisa Hadžića za konačan rezultat i sva tri boda na svom kontu. BSK je pak u Repušnici nakon dosta dobre igre postigao četiri zgoditka i osigurao bodove. Moslavci iz Popovače, iznenađenje ovoga kola, glatko su nadigrali domaću Pešćenicu i priredili slavlje svojim navijačima postigavši visoku pobjedu. Jesenski je prvak kod kuće lagano primorao Grofove na predaju i ostvario prvu pobjedu ovoga Proljeća. Sisački su metalci na umjetnjaku stadiona Segeste još u subotu dobili Sokola, ali ne baš uvjerljivo, jer su gosti postigli dva zgoditka najboljoj obrani u ligi.
Rezultati 17. kola: Frankopan- Sloga Maris 0:2, Mladost R-BSK 2:4, Libertas- TŠK 4:0, Pešćenica- Moslavac 0:3, Metalac- Sokol 4:2, Mladost GG je bila slobodna.
Poredak na ljestvici nakon 17. kola: Libertas 39, Metalac 37, Moslavina 36, BSK 32, Sloga-Maris 30, Mladost 26, Topusko 22, Frankopan 18, Moslavac 15, Mladost R 14, TŠK i Mladost GG 13, Pešćenica 12, Banovac i Sokol 8 bodova.
U sljedećem 18. kolu s početkom u 15.30 sati 23. i 24. travnja sastaju se :Sokol- Pešćenica, TŠK-Mladost R, Mladost P- Moslavina i Banovac- Mladost GG (subota), a Moslavac-Libertas, BSK- Frankopan i Sloga Maris- Topusko (nedjelja).