zsu-mProgram školovanja i stručnog usavršavanja kadrova za potrebe sporta i program provođenja aktivnosti na obuci djece i mladeži kao temelj budućeg razvoja sporta na području Općine, posebno su istaknuti u okviru predstavljenog osvrta na rad Zajednice sportskih udruga Općine Popovača u 2012. godini.

„Zajednica je, među ostalim, svoje aktivnosti usmjerila na poticanje i promicanje sporta, stvaranje uvjeta za održavanje sportskih priredbi, skrb o sportskim objektima. Klubovima, u kojima se u prethodnih par godina znatno više i stručnije radi, uloženi trud i rad počinje se vraćati. Prije dvije godine u program rada Zajednice uvedene su i aktivnosti našeg Dječjeg vrtića kroz sudjelovanje na vrtićkoj Olimpijadi SMŽ"- izvijestio je Željko Kasik, predsjednik Zajednice športskih udruga koja okuplja 18 udruga u kojima ukupno oko 1270 članova.

zsu-3
Posebna podrška Zajednice osigurana je, istaknuto je, i Školskom športskom klubu 'Moslavac' koji postiže odlične rezultate.
„Zajednica sportskih udruga raspolaže sa 1,2 milijuna kuna proračunskih sredstava Općine Popovača, a sportske se aktivnosti odvijaju tijekom cijele godine i naši sportaši postižu vrhunske rezultate ne samo u Hrvatskoj, već i šire. Naše aktivnosti rezultirale su činjenicom da smo zastupljeni u svim strukturama Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ, Županijskom i nogometnom savezu i Nogometnom središtu Kutina. U HRS-u imamo trenere, suce i delegate na državnom nivou, sa svojim smo predstavnicima prisutni u svim tijelima što je temelj brojnih ostvarenih priznanja među kojima smo posebno ponosni onim HHO-a za postignute rezultate i unaprjeđenje sporta"- naglasio je Kasik te dodao da se velika briga vodi i o sportskim objektima. Više bi se, ističu u Zajednici, trebalo ulagati u stvaranje kvalitetnijih uvjeta za rad nogometnih klubova. 

zsu-2

Govoreći o planiranim projektima u segmentu sportske djelatnosti na ovom području, općinski načelnik napomenuo je kako su u tijeku pripremne aktivnosti za izgradnju tribina na Športskom parku 'Moslavac' u Popovači.

zsu1
Na ovogodišnjoj, izbornoj skupštini Zajednice športskih udruga Općine Popovača za predsjednika Zajednice ponovno je imenovan Željko Kasik, za dopredsjednike Zdravko Bartolić i Ivica Keser.

zsu-6