kbk-sl-brod-mU subotu, 9. ožujka u Slavonskom Brodu održano je prvo ovogodišnje državno prvenstvo u tri discipline kickboxinga.

 

Juniori su se natjecali u full kontaktu i point fightingu dok su seniori radili light kontakt. Na natjecanju je ukupno nastupilo 163 natjecatelja iz 43 kluba a kickboxing klub „Moslavac" nastupio je sa četiri juniora i osvojio ukupno dva naslova državnih prvaka.

kbk-sl-brod-1

kbk-sl-brod-2
U point fightingu (novi naziv za semi kontakt disciplinu ) u kategoriji do 63 kg državni prvak postao je HRVOJE STAKOR, dok je u kategoriji +94kg uspješan nastavak svoje karijere ostvario i MARKO FILIPOVIĆ pobijedivši u finalu Marina Štefanca iz Karlovca rezultatom 18:16. U kategoriji do 57kg MATEO ĐUDARIĆ nije uspio u finalu pobijediti Mihaela Javorovića iz Karlovca te gubi u zadnjoj sekundi 14:13 osvojivši srebrnu medalju. U disciplini full kontakt u kategoriji do 75kg nastupio je MIHAEL CVETKO koji u prvoj borbi pobjeđuje Marka Mrkota iz Šibenika da bi u polufinalu izgubio od Petra Šarca iz Slavonskog Broda te tako osvojio treće mjesto na državnom prvenstvu. kbk-sl-brod-3

kbk-sl-brod-4

„Zadovoljan sam nastupom svojih juniora i uz nastavak kvalitetnijih treninga i velikih natjecanja nadam se nastavku dobrih rezultata"- ističe trener Dražen Šalković.