lopta-mŽUPANIJSKA PREMIJER LIGA 16. KOLO

 

Značajke šesnaestog kola su visoka efikasnost napadača koji su postigli 30 zgoditaka što je prosjek 4,28 po utakmici.

Repušnički plavi su nakon lošeg starta uzeli sve u Novskoj Perinim bečarima u utakmici na kojoj je postignuto 9 zgoditaka gdje su gosti pokazali da znaju nogomet i da nije gotovo dok to sudac ne kaže. Jesenski je prvak u Budaševu naišao na tvrd orah i doživio drugi poraz uzastopno ovoga proljeća što znači da već na početku nastavka prvenstva gube dah i da nešto ne štima u momčadi. Moslavci su pak u Popovači pružili dobar otpor gostima iz Siska, ali samo u prvom dijelu utakmice, jer su Mlinkini i Zlatanovi dečki tri puta poentirali za nove gostujuće bodove i priključak vodećem dvojcu na samo dva boda te najavili žestoku borbu za sam vrh i III-HNL.
Grofovi su kod kuće prepustili bod gostima iz Pešćenice čime Dola i Dado ne mogu nikako biti zadovoljni. U Petrinji domaći zeleni podarili bod gostima iz predgrađa koji su otišli kući pjevajući s neočekivanim plijenom. Topusko je nakon dobre igre u Gračenici i u Glini uzelo bod što govori da su Kapcovi dečki spremni za nastavak prvenstva. Gračani su na svom terenu primili petardu od Moslavine, a mogli su i puno više pa su gosti na taj način uhvatili priključak za Libertasom od kojih ih dijeli nešto bolja razlika primljenih i datih zgoditaka. Sokol je bio slobodan u ovom kolu.
Rezultati 16. kola: Moslavac- Metalac 0:3, TŠK- Pešćenica 0:0, BSK- Libertas 3:2, Sloga Maris-Mladost R 4:5, Mladost – Frankopan 2:2, Banovac- Topusko 2:2, Mladost GG- Moslavina 0:5.
Poredak na ljestvici nakon 16. kola: Libertas i Moslavina 36, Metalac 34, BSK 29, Sloga Maris 27, Mladost 23, Topusko 22, Frankopan 18, Mladost R 14, TŠK i Mladost GG 13, Moslavac i Pešćenica 12, Banovac i Sokol 8 bodova.
U 17. kolu koje se igra 16. i 17. ožujka s početkom u 15.00 sati sastaju se u subotu Moslavina- Banovac, Topusko- Mladost P, Frankopan- Sloga Maris, Libertas- TŠK i Metalac- Sokol, a u nedjelju Mladost R-BSK i Pešćenica- Moslavac. Mladost GG je slobodna.