kk-ciglenica-mNa ovogodišnjoj skupštini članovi Kuglačkog kluba 'Ciglenica' izrazili su nezadovoljstvo još uvijek neispunjenim uvjetima za igranje utakmica 2.HKL u Kutini.
„Iako je tijekom prošlih godina mnogo učinjeno na objektima športskog centra u Kutini, pa su poboljšani i uvjeti na samoj kuglani (uređenje sanitarnog čvora, nabavka novih kugli, kvalitetnije tekuće održavanje), nažalost utakmice i dalje moramo igrati u Novskoj, a zbog nedostatka termina i troškova putovanja treniramo u Kutini što u konačnici utječe na slabije rezultate"- istaknuo je predsjednik Kluba Zdenko Dal Ponte te izrazio uvjerenje da će dogovori lokalnih jedinica ipak uroditi plodom te će se u 2013. godini treninzi i utakmice održavati na istoj kuglani, onoj u Kutini.
kk-ciglenica1
kk-ciglenica2
Općinski načelnik Josip Mišković izvijestio je kuglače o pripremi sporazuma oko zajedničkog ulaganja u sanaciju kuglane Grada Kutine te općina Lipovljani i Popovača sa čijeg područja klubovi također koriste ovaj prostor.
Kada je riječ o natjecanjima u 2012. godini, Kuglački klub 'Ciglenica' bilježi 23 odigrane utakmice od kojih deset pobjeda. „Prosjek po igraču iznosi 526,21 čunj. U odnosu na ranije razdoblje vidljivo je da nemamo značajnijeg napretka i zbog toga ne možemo biti zadovoljni"- zaključio je predsjednik Kluba napomenuvši kako je odaziv na treninge članova Kluba dobar.
kk-ciglenica3
kk-ciglenica5
Među ostalim aktivnostima, društvo je tijekom protekle godine dalo snažan doprinos pri izdavanju knjige 'Talijani u Ciglenici'. Govoreći o planovima za ovu godinu, Klub namjerava nastaviti natjecanje u 2. HKL sjever s ciljem ostanka u ligi. „Nužno je obnoviti igrački kadar mlađim dečkima iz Ciglenice, a ako za to nema interesa, potrebno je u Klub angažirati mlađe igrače i iz drugih klubova, ali pod istim uvjetima kao i za sve dosadašnje igrače"- naglašeno je na skupštini. Predsjednik Dal Ponte predložio je članovima i organizaciju svečane skupštine u povodu 50. obljetnice djelovanja KK 'Ciglenica'.
kk-ciglenica6
kk-ciglenica7
Skupštinu KK Ciglenica pozdravili su i predsjednik Zajednice športskih udruga Općine Popovača Željko Kasik te predsjednik Vijeća mjesnog odbora Ciglenica odnosno Općinskog vijeća Ivan Pasanec.