lopta-mŽUPANIJSKA PREMIJER LIGA 15. KOLO

 

Petnaestim kolom nastavljen je proljetni dio nogometnog prvenstva ŽPL, i odmah na početku ponovno odgoda koju je zatražio NK Banovac zbog visokog snijega na terenu za igru.

 

U Sisku na stadionu HNK Segeste (umjetna trava) trebala je i petrinjska Mladost odigrati svoju utakmicu protiv imenjaka iz Repušnice, ali su gosti doputovali sa neispravnim športskim iskaznicama bez žiga produženja nadležnog Središta za 2013 i bez liječničkih pregleda, tako da utakmica nije odigrana. Gračani su kod kuće na svom stadionu odigrali jako loše protiv Topuskog i primili četiri komada iako su većim dijelom igrali s deset igrača (isključen I.Markanović) što nije opravdanje za tako loše pruženu partiju, ostaje im da u šesnaestom kolu protiv Moslavine "poprave" dojam sa starta. Ovo kolo je još po nečem znakovito naime nogometaši Libertasa doživjeli su poraz u lokalnom Derby susretu protiv Sloge Maris što je dalo dodatnu draž nastavku prvenstva, a Perinim dečkima inspiraciju u nastavku Proljeća. Dečki predsjednika Ivića teško su došli do bodova kod kuće protiv konsolidiranih gostiju iz Pešćenice minimalnim rezultatom. Moslavci su u Popovači odigrali bez golova protiv susjeda iz Velike Ludine, a Metalac je uzeo sve na parku Grofova protiv Dolinih momaka čime su najavili kandidaturu za sam vrh.
Rezultati odigranih utakmica 15. kola: Mladost GG- Topusko 1:4, Sloga Maris- Libertas 2:1, BSK- Pešćenica 2:1, Moslavac- Sokol 0:0, TŠK- Metalac 1:3, Banovac- Frankopan odgođeno, i Mladost P- Mladost R nije odigrana.
Poredak na ljestvici nakon 15. nepotpunog kola: Libertas 36, Moslavina 33, Metalac 31, Sloga Maris 27, BSK 26, Mladost P 22, Topusko 21, Frankopan 17, Mladost GG 13, TŠK i Moslavac 12, Mladst R i Pešćenica 11, Sokol 8 i Banovac 7 bodova.
U 16. kolu 9. i 10. ožujka igraju s početkom u 15.00 sati: TŠK- Pešćenica, Mladost P-Frankopan, Banovac- Topusko (subota), Moslavac- Metalac, BSK- Libertas, Sloga Maris- Mladost R, i Mladost GG- Moslavina (nedjelja). Sokol je slobodan.