lopta-mŽUPANIJSKA PREMIJER LIGA 13. KOLO

 

Kutinske oranje pružili su još jednu slabu partiju i to kod kuće protiv Galdovčana. Očekivali su laku pobjedu kao i u Repušnici, ali nije bilo tako.

Vodeći i jedini zgoditak postigli su polovicom prvog poluvremena i potom imali nekoliko izglednih prigoda koje nisu realizirali pa je na tome i ostalo, uknjižena je trica ali ostaje bolna činjenica da jedna lasta ne čini proljeće (čitaj T. Novak). U Glini ništa novoga. Još jedna slaba partija Bakšićevih zvijezda i samo još jedan težak poraz protiv razigranog Libertasa čiji su napadači s epitetom najboljih u ligi sedam puta poentirali za konačnicu i nove bodove za jesenski naslov koji im se obilato smiješi. Petrinjci su na svom stadionu teško došli do bodova u sudaru s Pešćenicom postigavši samo jedan jedini zgoditak za pobjedu, pa Kuna i društvo moraju razmišljati kako u sljedećem kolu u Novskoj protiv Libertasa pružiti bolju partiju. Na parku Grofova u Topolovcu tuga i žal za bodovima koje su im pred nosom u sam smiraj utakmice uzeli moslavački dečki iz Popovače pod dirigentskom palicom dva Marija, a Doli i Dadi ostaje potražiti utjehu u 14. kolu protiv Sokola u Velikoj Ludini. Budaševljani su kod kuće dobrano naprašili goste iz Ludine podarivši im pola tuceta, kojima ostaje da u sljedećem četrnaestom kolu traže bodove kako bi Banovcu predali fenjer. Derby kola u Novskoj nakon dosta dopadljive igre pripao je gostima iz Siska koji su znalački, sretno- spretno osvojili bodove protiv solidnih momaka Sloge Marisa, a Peri i društvu ostaje da potraže priliku u sljedećem kolu u Pešćenici. U G. Gračenici sudar dva susjeda, dva imenjaka u kojem je domaćin bio nešto spretniji koji je nakon vodstva gostiju iz Repušnice u prvom dijelu preko lucidnog i mlađahnog Ante Lovrića četiri puta poentirao za visoku pobjedu Gračana.
Rezultati 13. kola :Moslavina- Frankopan 1:0, Mladost GG- Mladost R 4:1, Banovac- Libertas 2:7, Mladost P- Pešćenica 1:0, Sloga Maris- Metalac 2:3, BSK- Sokol 6:1, i TŠK"1932"-Moslavac 2:3, a Topusko je bilo slobodno.
Poredak na ljestvici nakon 13. kola :Libertas i Moslavina 33, Metalac 25, BSK 23, Mladost P 22, Sloga Maris 21, Topusko 15, Frankopan 14, Mladost GG 13, Moslavac 11, TŠK "1932" 9, Pešćenica i Mladost R 8, Banovac i Sokol po 7 bodova.
U pretposljednjem 14. kolu 1. i 2. prosinca s početkom u 13.00 sati sastaju se: subota; Sokol- TŠK, Metalac- BSK, Libertas- Mladost P, Frankopan- Mladost GG i Topusko- Moslavina, a u nedjelju Pešćenica- Sloga Maris i Mladost R- Banovac, a Moslavac je slobodan.

 

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

Još u nedjelju 18. studenoga u Lipovljanima je odigrana odgođena utakmica u kojoj su domaći svladali Voloder rezultatom 1:0, pa konačna tablica I- ŽNL izgleda ovako: Radnik 26, Zrinski 22, Strijelac i Jasenovac po 18, Voloder 16, Podovi 15, Slavonac 14, Sloga 10, Lokomotiva 9, Sunjski 4 i Dinamo Osekovo 3 boda. Prvenstvo se nastavlja u proljeće 2013. godine.