lopta-mŽUPANIJSKA PREMIJER LIGA 11. KOLO

 

U Kutini Derby svih derbiya i 11. kola ŽPL koji je trebao osigurati jesenski naslov Libertasu ili privremeni boravak Moslavine na prvom mjestu doduše s utakmicom više.

 

Bio je to praznik nogometa. Početak je pripao gostima koji preko iskusnog M. Milašinovića dolaze u vodstvo već u petoj minuti, domaći povezuju redove i na odmor odlaze s pozitivom 2:1. U nastavku na terenu za igru je samo jedna momčad, ona domaća čvrsta, brza i dominantna te još tri puta poentira, a gosti samo jednom za konačnicu. Bila je to narančasta rapsodija u režiji Tihomira Novaka i njegovih suigrača. Pobjedu je pozdravilo oko pet stotina gledatelja koji su na kraju pljeskom ispratili pobjednika. Kao što se i očekivalo Morini su dečki u Topusko putovali na izlet i kupanje, jer domaćin nije baš bio gostoljubiv i ništa nije prepustio slučaju, pa su gosti četiri puta vadili loptu iz mreže za nove bodove Kapca i društva. Bakšićevi dečki opet su ostali praznih ruku i to kod kuće jer su ih lako dobili Mlinkini i Zlatanovi bećari, a u režiji braće Buinac koji su i ovaj put čvrsto zaključali svoja vrata kako i dolikuje najboljoj obrani u ŽPL. Zeleni su Petrinji na svom stadionu šest puta poentirali protiv Šipićevih sokolova koji nikako da sastave kraj s krajem i zaigraju kako to već i dolikuje najboljem športskom kolektivu Općine Velika Ludina. Marijovi Moslavci u Novskoj upucali uništa kod Perinih bećara koji su zabili četiri puta za novu tricu i ostanak na petoj poziciji prvenstvene ljestvice. U Budaševu susjedski Derby susret Davorovih i Dolinih zvijezda u kojem je viđen samo jedan zgoditak i to u mreži gostiju kojeg je zakucao mladi Gajdek za ostanak na šestoj stepenici prvenstvene ljestvice. U G.Gračenici gosti iz Pešćenice dva su puta kapitulirali u 44. i 86. minuti pred najezdom mlađahnog Ante Lovrića i njegovih suigrača, gostima pak ostaje da bodove potraže u 12. kolu protiv Banovca kod kuće.
Rezultati 11. kola : Topusko- Mladost R 4:1, Moslavina- Libertas 5:2, Mladost GG- Pešćenica 2:0, Banovac- Metalac 1:3, Mladost P- Sokol 6:1, Sloga Maris- Moslavac 4:1 i BSK- TŠK 1:0 Frankopan slobodan.
Poredak nakon 11. kola: Moslavina 29, Libertas 27, Metalac 21, Mladost P i Sloga Maris po 18, BSK 17, Topusko 14, Frankopan 13, Mladost GG 10, TŠK 9, Pešćenica i Moslavac 8, Mladost R i Sokol 7, i Banovac 4 boda.
U 12. kolu 17. i 18. studenoga u 13.30 sati igraju: Moslavac- BSk, Pešćenica- Banovac i Mladost R- Moslavina(nedjelja) a Sokol- Sloga- Maris, Metalac- Mladost P, Libertas- Mladost GG i Frankopan- Topusko u subotu.

1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 11. KOLO

Derby kola u Odri dobio je Zrinski koji već šest kola ne zna za poraz ovaj put stradao je Strijelac iz Banove Jaruge. Karakteristika posljednjega kola je prva pobjeda Dinama koji je zabio pet komada, nikom drugom već kutinskoj Lokomotivi. Voloderski su kanarinci na teškom gostovanju u Gredi Sunjskoj minimalno dobili za peto mjesto, koje moraju potvrditi u nedjelju 18. studenoga u Lipovljanima protiv Slavonca u zaostaloj utakmici. Dečki načelnice Mice lako su još u subotu svladali solidne Podove iz Dvora, pa na zimsku pauzu odlaze mirni čekajući proljeće. Slavonci su u svojim Lipovljanima pobijedili Slogu iz Hrastovice, pa ako dobiju zaostatak u nedjelju biti će zadovoljni.
Rezultati 11. kola: Dinamo- Lokomotiva 5:1, Sunjski- Voloder 3-4, Jasenovac- Podovi 2:0, Slavonac- Sloga 2:1, Zrinski- Strijelac 2:0.
Poredak nakon 11. kola: Radnik 26, Zrinski 22, Strijelac i Jasenovac po 18, Voloder 16, Podovi 15, Slavonac 11, Sloga 10, Lokomotiva 9, Sunjski 4 i Dinamo 3 boda. Radnik je bio slobodan i još u prošlom kolu osigurao jesenski naslov ispred Zrinskog. Čestitamo igračima i vodstvu Radnika!

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 11. KOLO

Sokol je minimalno dobio u gostima kod posljednje Save i osigurao jesenski naslov tri boda ispred Struga. Jelengrad se kod kuće jako puno mučio protiv Mladosti za minimalnu pobjedu i treće mjesto na ljestvici, a treneru Medakoviću i stručnom štabu ostaje da u pauzi razmišljaju kako osvojiti proljeće za ulazak u viši rang I-ŽNL. Vatrogasac je Šartovcu natrpao pola tuceta pa Vladek i Zola mogu u pauzi razmišljati kako dalje u nastavku prvenstva. Metalac je gle čuda uzeo bodove usred Mahova za miran zimski san. Libertasova filijala Strug je nakon gubitka protiv prvaka Sokola gostima iz Kraljeve zabio pola tuceta za miran zimski san na drugoj poziciji. Tomislav se pobjedom protiv kutinskog Dinama učvrstio na desetom mjestu u očekivanju proljetnog nastavka.
Rezultati 11. kola: Jelengrad- Mladost 1:0, Vatrogasac- Šartovac 6:2, Mahovo- Metalac 0:2, Strug- Stari Grad 6:1, Sava- Sokol 0:1, i Tomislav- Dinamo 5:3.
Poredak nakon posljednjeg 11. kola: Sokol 28, Strug 25, Jelengrad 24, Vatrogasac 22, Mahovo 18, Stari Grad i Šartovac 14, Metalac 12, Mladost i Tomislav 11, Dinamo 6 i Sava 4 boda. Iskrene čestitke momčadi i stručnom štabu Sokola na osvojenoj tituli jesenskog prvaka!