lopta-mŽUPANIJSKA PREMIJER LIGA 5. KOLO

 

Lider iz Novske dugo je lomio otpor solidnih gostiju iz Siska, a kad je gostujući napadač u mrtvoj prigodi za postizanje pogotka promašio vrata u 33 minuti, domaćin se trgnuo i stiže kazna za promašaj pa Libertas dva puta poentira za konačnicu u 35 i 37 minuti preko svojih ponajboljih igrača Darija Šimunovića i Marija Milačinovića za petu tricu u pet odigranih kola.

Solidno je sudio D. Turkalj iz Kutine uz dobru asistenciju Zlatka Vlašića iz Donje Vlahiničke i Željka Pačareka iz Volodera. Moslavci iz Popovače opet popili petardu i to u predgrađu županijske metropole od crveno crnih predsjednika Grubeca koji na svom stadionu ne znaju za poraz. Grofovi su u Topuskom remizirali doduše neočekivano, ali zasluženo i to najnepopularnijim rezultatom u nogometu bez zgoditaka. Moslavina se u Kutini nije pokazala jedva uzevši bodove gostima iz Budaševa i to iz kaznenog udarca (kažu odgovorni pravilno dosuđenog). Derby Banovine u Glini pripao je Petrinjcima što je bilo i za očekivati, jer Bakšićevim dečkima nikako da krene. Sokolovi su i iz Repušnice otišli podrezanih krila jer su Morini dečki ovaj put "morali" dobiti doduše minimalno ali zasluženo. Za gračanske plave opet nula bodova i to kod kuće od Perinih pulena koji su tri puta poentirali, tako da i dalje čvrsto drže fenjer na prvenstvenoj ljestvici.
Rezultati 5. kola: Libertas- Metalac 2:0, Mladost R- Sokol 2:1, Frankopan- Moslavac 5:2, Topusko- TŠK 0:2, Moslavina- BSK 1:0, Banovac- Mladost P 0:2, i Mladost GG-Sloga-Maris 0:3 Pešćenica je slobodna.
Poredak na tablici nakon 5. kola: Libertas 15, Moslavina 13, Mladost P i Frankopan po 10, Sloga Maris 9, Metalac 7, Pešćenica i Topusko po 6, Mladost R 5, BSK i Moslavac 4,Tšk i Sokol po 3, Banovac i Mladost GG 1 bod. U 6. kolu 6. i 7. listopada u 15.30 sastaju se (subota) Sokol- Frankopan i Metalac- Mladost R, a u nedjelju Sloga-Maris- Banovac, BSK- Mladost GG, TŠK- Moslavina, Moslavac- Topusko i Pešćenica- Libertas. Mladost iz Petrinje je slobodna.

 

1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 5. KOLO

Radnik iz Majura ruši sve prepreke pred sobom ovaj put pao je Zrinski doduše minimalno ali zasluženo. Voloderski žuti minimalno su dobili goste iz Hrastovice i uknjižili nove bodove. U Kutini prvi poraz Strijelca od domaće Lokomotive koja je još u prošlom kolu u Odri popila osmicu, ali i to je nogomet, ta najljepša sporedna stvar na svijetu. Dinamo je u Osekovu na svom terenu primio pet komada od razigranih Slavonaca iz Lipovljana. U Gredi Sunjskoj dečki načelnice Mice uzeli sve domaćinu.
Rezultati 5. kola: Voloder- Sloga 2:1, Lokomotiva- Strijelac 3:2, Radnik- Zrinski 1:0, Dinamo- Slavonac 0:5, Sunjski- Jasenovac 2:3 ,Podovi su slobodni.
Poredak na ljestvici nakon 5. kola: Radnik 15, Strijelac 9, Jasenovac i Lokomotiva 8, Zrinski i Voloder 7, Slavonac i Sloga 4, Podovi i Sunjski 3 i Dinamo bez bodova.
U 6. kolu 7. listopada s početkom u 15.30 sati igraju: Slavonac- Sunjski, Zrinski- Dinamo, Strijelac- Radnik, Sloga- Lokomotiva i Podovi- Voloder.

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA 5. KOLO

U Mahovu mreže netaknute gosti u Bročice nose bod kao kuća, kao i Koštarčani iz Kraljeve Velike identičnim rezultatom, a Šartovac je kod kuće protiv Dinama, ali onog iz Kutine odigrao samo 1:1. Sokol nastavlja s dobrim igrama i iz Međirića odnio bodove. Vatrogasac je kod svoje kuće podario Savi "samo" sedam komada, a Jelengrad Tomislavu pet koji je na mjesto odigravanja došao sa samo deset igrača i bio uglavnom ravnopravan jer su domaći shvatili da će netko drugi zabijati umjesto njih.
Rezultati 5. kola: Stari grad- Mladost 0:0, Metalac- Sokol 1:2, Šartovac- Dinamo 1:1, Jelengrad- Tomislav 5:2, Vatrogasac- Sava 7:2 i Mahovo- Strug 0:0.
Poredak nakon 5. kola: Sokol 15, Mahovo 13, Strug 10, Metalac i Jelengrad 9, Stari Grad 8, Vatrogasac 6, Mladost 5, Sava 3, Tomislav, Dinamo i Šartovac po 2 boda.
U 6. kolu 7. listopada u 16.00 sati igraju: Mladost- Strug, Sava - Mahovo, Tomislav- Vatrogasac, Dinamo- Jelengrad, Sokol- Šartovac i Stari Grad- Metalac.

3. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA KUTINA 4. KOLO

Matija Gubec u Brinjanima zabio domaćinu pola tuceta za četvrtu pobjedu ove jeseni i vrh prvenstvene ljestvice. Sloga i Garić u Potoku podijelili bodove. Ekonomik je kod kuće poražen od Jamaričana, dok su dečki predsjednika Roga na svom bunjištu slavili porotiv dobrih Selištana.
Rezultati 4. kola: Ekonomik- Dinamo 1:3, Sloga- Garić 3:3, Brinjani- Matija Gubec 0:6, Naftaplin- Selište 2:0, Moslavina je bila slobodna.
Poredak na ljestvici nakon 4.kola: Matija Gubec 12, Naftaplin i Selište 7, Dinamo 6, Garić 4, Moslavina i Ekonomik 3, Sloga 2 i Brinjani 1 bod.
U 5. kolu 7. listopada u 16.00 sati igraju: Matija Gubec- Naftaplin, Garić-Brinjani, Dinamo- Sloga i Moslavina- Ekonomik, a Selište je slobodno.